Ostani doma
Novosti / Hrvatska

nove mjere od 1.3.

Stožer promijenio odluku u vezi glazbe u kafićima: Muzika može, ali uz jedan uvjet

Stožer promijenio odluku u vezi glazbe u kafićima: Muzika može, ali uz jedan uvjet
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Od ponedjeljka će radno vrijeme ugostiteljskih objekata biti od 6 do 22 sata

Iako je Nacionalni stožer objavio da će od ponedjeljka biti dozvoljeno usluživanje na otvorenim terasama ugostiteljskih objekata, ali da neće biti dozvoljeno puštanje glazbe, odluku su promijenili. Udruge glazbenika i ugostitelja postigle su dogovor sa Stožerom te je dozvoljena glazba, uz uvjet da ne bude preglasna, javlja Večernji list.

Podsjetimo, ministar Davor Božinović je najavio i da će od ponedjeljka radno vrijeme ugostiteljskih objekata biti od 6 do 22 sata, a dopušten će biti samo rad na otvorenom.

Ako terase imaju pleksiglas, sve se treba otvoriti da bi zrak strujao. Potrebno je osigurati razmak među gostima, stolci moraju biti razmješteni na 1, 5 metara, a stolovi minimalno tri metra.  Na ulasku treba biti dostupno dezinfekcijsko sredstvo, na toalet se može, ali svi moraju nositi masku i mora to biti jasno istaknuto. Najavljena su i popuštanja vezana uz sportske aktivnosti, pa je tako propisano i da dvorane u kojima se odvijaju treninzi moraju biti provjetravane, najveći broj osoba ne smije biti viši od jedne osobe na 20 četvornih metara dvorane. 

Vezana vijest

Stožer

Trenirati se mogu samo beskontaktni sportovi. Primjerice nogomet, košarka, ali i borilačke vještine mogu se održavati ali tako da se rade kondicionalni treninzi, za koje nije potreban kontakt. Tenis i stolni tenis se mogu igrati, tu nema kontakta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Svlačionice i tuševi ne bi se trebali koristiti, ali može pod određenim mjerama, treba organizirati da u svlačionicu ne ulaze više od dvije osobe odjednom. Obvezno je nošenje maski.

Planirate li na kavu u ponedjeljak čim se otvore terase?

Rezultati
  • Da, to se ne propušta   47% (700)
  • Ne, nisam neki kavopija   38% (568)
  • Ne znam   15% (226)
Vrati se na glasanje 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!