Ostani doma
Novosti / Hrvatska

blaže mjere

Predsjednica Nezavisne udruge ugostitelja za RTL: 'Nema još finalne odluke oko zatvorenih terasa'

Od sutra kreću najavljene blaže mjere

Svi ugostiteljikoji će sutra otvoriti svoje terase moraju biti spremni na rad pod strogim epidemiološkim mjerama. Žaklina Troskot, predsjednica Nezavisne udruge ugostitelja, rekla je da će sutra stolove razmaknuti u propisanom razmaku. 

''Nemamo još finalnu odluku oko zatvorenih terasa. Bilo je rečeno da neće smjeti, ne znamo do koje visine i kako. Čekamo pismenu odluku pa ćemo se svi skupa tome i prilagoditi'', kazala je Troskot. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Većina objekata koji imaju terasu će otvoriti. Moramo napomenuti da ih puno i nema terasu. Značit će to barem jednim dijelom početak rada'', komentirala je Troskot.

Vezana vijest

Prvi dan 'mini lockdowna': Zatvoreni kafići, restorani i teretane, pustoš na ulicama...

Veliki je benefit da se barem djelomično početi s radom, vjeruje Troskot. To da su ekonomske mjere još uvijek na snazi ocjenjuje dobrim jer ugostitelji ne mogu raditi ni prilično onako kako su radili kad su bili u punom pogonu. 

''To je nužno potrebno, jer smo svih ovih mjeseci bili na aparatima i na mjerama. Ne možemo sad od danas do sutra ostati bez istih'', rekla je Troskot. 

''Bili smo svjedoci da su okupljanja stalno u gradu, gdje se uopće nije pazilo na epidemiološke mjere. Bio je veliki broj mladih ljudi zajedno, pa se taj broj zaraženih nije povećavao. Vjerujem da će u kontroliranim uvjetima gdje su razmaknuti stolovi biti sve kako treba'', kazala je
Troskot. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!