Ostani doma
Novosti / Hrvatska

49-godišnji poduzetnik

Tko je Bandićev prijatelj u čijoj je kući umro? Glavni zastupnik svjetski poznate tvrtke, spominjalo ga se i u projektu zagrebačkog Manhattana

Tko je Bandićev prijatelj u čijoj je kući umro? Glavni zastupnik svjetski poznate tvrtke, spominjalo ga se i u projektu zagrebačkog Manhattana
Pixsell

'U potpunom sam šoku jer prijatelj mi je umro u mojoj kući. Teško je to, još uvijek ne vjerujem da se to dogodilo', kazao je Ivanović

"U potpunom sam šoku jer prijatelj mi je umro u mojoj kući. Teško je to, još uvijek ne vjerujem da se to dogodilo", rekao je prijatelj zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, Sergej Ivanović.

U razgovoru za Jutarnji list Ivanović je rekao da se s Bandićem družio cijeli dan. Dodao je kako mu je teško govoriti o tome što se događalo u tim minutama u subotu blizu ponoći jer je i dalje u šoku s obzirom na to da se sve događalo u sekundi i bez ikakve najave.

Vezana vijest

Milan Bandić

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Ne, Milan se nije žalio ni na što, sve je bilo uobičajeno. Šalili smo se tijekom razgovora, a onda se u trenutku sve promijenilo. Dodatni je šok što se to dogodilo kod mene, u mojoj kući", ispričao je Bandićev prijatelj Ivanović.

A tko je Sergej Ivanović? Index piše da je riječ o 49-godišnjem poduzetniku koji je glavni zastupnik Nikea u Hrvatskoj. Sin je Pere Ivanovića, dugogodišnjeg direktora Slavije u doba socijalizma. Prije nego što je preuzeo Nike bio je trgovac automobilima.

No možda je i zanimljivije da je figurirao kao posrednik s arapskim šeikom Muhamedom Alabarom i njegovom tvrtkom Eagle Hills s kojom je Bandić potpisao memorandum o izgradnji takozvanog zagrebačkog Manhattana na mjestu današnjeg hipodroma, a dijelom i zagrebačkog Velesajma. 

Vezana vijest

Milan Bandić

Kao posrednika s arapskim investitorom ga spominje i slovenski list Finance, u kontekstu projekta u Ljubljani, a spominje se i njegova uloga u projektu zagrebačkog Manhattana.

Ime Sergeja Ivanovića se spominjalo i u optužnici Josipu Antiću Zefi za iznudu tešku više od 500 tisuća eura danas pokojnog Davora Golubića.

"Golubić je u strahu za svoj život nazvao Sergeja Ivanovića, rekao mu da je kuću prodao Antiću i da s njim sklopi kupoprodajni ugovor”, navodilo se u optužnici.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!