Ostani doma
Novosti / Hrvatska

odlazak gradonačelnika

Gošća RTL-a Danas Ana Stavljenić Rukavina: 'Još očekujem da će se Bandić pojaviti i reći da je to bila dobra šala'

Zagreb se i danas oprašta od čovjeka koji je na čelu grada proveo 20 godina

Profesorica i doktorica medicine i specijalist medicinske biokemije Ana Stavljenić Rukavina poznata je suradnica pokojnog Milana Bandića i članica njegove stranke ''Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti". 

I danas se mnogi građani upisuju u Gradskom poglavarstvu u otvorenu Knjigu žalosti za gradonačelnikom. Uglavnom su to poruke zahvale preminulom gradonačelniku.

O tome na koje će sve načine još glavni grad obilježiti odlazak dugogodišnjeg gradonačelnika, članica Odbora za Statut, Poslovnik i propise Ana Stavljenić Rukavina razgovara s Borisom Miševićem.

Vezana vijest

Milan Bandić

Prvi je dan bez Milana Bandića, vi ste mu bili jedna od najbližih suradnica, kako je protekao ovaj dan?

Još uvijek ne mogu prihvatiti tu činjenicu da Milana Bandića više nema. Još očekujem da će se pojaviti i reći da je to bila dobra šala. 

Takvu izjavu sam čula i od svojih kolega i kolegica u klubu zastupnika.

mirogoj bandić

 

Neki kažu da ste mu bili kao druga majka i politička mentorica. Kako vidite budućnost Zagreba, kakav bi trebao biti nasljednik Milana Bandića, nevezano za stranke?

Teško je odgovoriti iz razloga što se jedan Milan Bandić rađa jednom u dugo, dugo vremena i takav čovjek teško da će se naći u našoj političkoj sferi. On je bio čovjek posebnog kova. Od toga da svi znamo da je bio neumoran u radu, da je volio ljude. Od ljudi koji su mu bili i neskloni činio je sebi prijatelje.

Vezana vijest

Gzim Redžepi

Činjenica je da je bio politički fenomen. Što biste izdvojili kao njegove vrline a što mane?

Rekla bih da je njegova vodilja kroz cijeli život bilo upravo to, voljeti čovjeka i činiti za čovjeka sve što mu treba. Dakle, čovjekoljublje, domoljublje, visoka doza solidarnost i visoki kontinuitet traženja svega što može pomoći ljudima da se osjećaju sigurno. Ta socijalna pravednost su ga krasili kroz cijeli život.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!