Ostani doma
Novosti / Hrvatska

nema opuštanja

Stožer preporučio jednu novu mjeru za Zagreb u borbi protiv koronavirusa: Evo o čemu se radi

Stožer preporučio jednu novu mjeru za Zagreb u borbi protiv koronavirusa: Evo o čemu se radi
Pixsell/PIXSELL

Mjere vrijede do 31. ožujka

Nacionalni stožer, na prijedlog Stožera civilne zaštite Grada Zagreba, donio je Odluku o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Grada Zagreba.

Među nizom mjera koje su i prije bile na snazi sada je i preporuka pojačanog nadzora neformalnih okupljanja u Zagrebu. Kako je objavljeno na stranici koronavirus.hr, mjere vrijede do 31. ožujka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Još od ranije, među mjerama je obvezno korištenje maski za lice ili medicinskih maski u svim zatvorenim prostorima u kojima se obavljaju javne ili gospodarske djelatnosti te odvijaju manifestacije, kulturni ili drugi programi, vjerska i druga društvena okupljanja, ako nije moguće održavanje fizičke distance od najmanje 2 metra.

Zatim mjera da je na svim društvenim i javnim okupljanjima (manifestacije, priredbe, mise, obredi, sportska natjecanja i druga društvena i javna okupljanja) obavezno pridržavanje svih epidemioloških mjera te uputa i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Tulum kod HNK

Tu je i preporuka povećanja broja vozila (tramvaja i autobusa) u javnom gradskom prijevozu u opsegu koji je moguć s obzirom na kapacitete ZET-a, kao i preporuka pojačanog nadzora neformalnih okupljanjima u Zagrebu.

Popis svih mjera možete pročitati OVDJE.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!