Ostani doma
Novosti / Hrvatska

njegov stil

Preminuli Bandić u svemu je bio osebujan, pa tako i u izjavama. Jeo je snijeg, kao žabac ispijao vodu, rekao da je on izmislio Jabuku...

Preminuli Bandić u svemu je  bio osebujan, pa tako i u izjavama. Jeo je snijeg, kao žabac ispijao vodu, rekao da je on izmislio Jabuku...
Pixsell

Jednom prilikom tijekom obilaska grada ispalio je nacističku parolu "Rad oslobađa!"

Preminuli gradonačelnik Milan Bandić uvijek bio poznato po osebujnim izjavama, a neke od njih postale su i legendarne.

Zasigurno jedna od najpamtljivijih je ona iz siječnja 2013. godine. Naime, tada je Zagreb imao problema s velikim padalinama, a Bandić je tada novinarima komentirao: "Zar bih ja trebao kao Batman loviti pahulje po gradu prije nego što padnu na pod!? Polizat ćemo zagrebački asfalt i pojesti snijeg. Govorim figurativno, da se ulovi".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kada je Zagreb potresala afera Vrbani III 2007. godine kada su novoizgrađene stambene zgrade imale su velikih problema s nedostatkom pitke vode Bandić je tih dana odlučio obići zagrebačke hidrante kako bi pokazao da je sva voda iz vodovoda sigurna za piće te poručio: "Kao žabac sam se napuhao ispijajući zagrebačku vodu da dokažem da je zdravstveno ispravna".

Vezana vijest

milan bandić u rtl-u danas

Nakon što je uhvaćen za volanom u alkoholiziran stanju te pobjegao policiji 2001. godine poslije je izjavio: "Alkotest sam obavio tek doma zato što sam se tako dogovorio s policijom".  A navodno pred istražnim sucem je rekao da redovito uzima osvježivač daha na bazi alkohola, koji je koristio i toga dana, nakon što je jeo jelo s lukom i jaku hranu. 

Vezana vijest

Milan Bandić

Jednom prilikom tijekom obilaska grada ispalio je nacističku parolu "Rad oslobađa!", te dodao kako ne bi bilo zabune: "Pa ne mislite valjda da su nacisti bili skroz blesavi". 

Kada je u javnost procurila afera s najskupljim zahodima u Hrvatskoj na okretištima autobusa i tramvaja Dubrava i Dubec i to po cijeni kvadrata od astronomskih 11,6 tisuća eura, Bandić je rekao: "Kako vas nije sram pitati za WC-e? Naravno da je skupo. Pitam ja vas koliko stoji kvadrat Mercedesa? Ja ne znam kaj je s tim WC-ima i zašto su tako napredni. Zamislite moju kumicu iz Čučerja, kojoj je sila, a kad dođe na WC, tamo piše Push. Kaj ona zna kaj je to!?"

Kada je gostovao u jednoj emisiji upitan koga bi od svjetskih zvijezda volio vidjeti u Zagrebu, odgovorio je: "Davida Bowieja, ali i Freddie Mercury bi mogao doći". 

U tijeku kampanje za predsjedničke izbore novinarka je Bandića pitala na engleskom jeziku „Mr Bandić, what are you wearing?“, na što je on odgovorio: "Ke?. 

U tijeku pandemije koronavirusa kada su stručnjaci upozoravali na higijenu ruku, na pitanje ima li u dječjim vrtićima dovoljno sapuna, rekao je da "to nije bitno jer je on kao dijete prao ruke u lugu".

Mnogi još pamte sagu oko rušenja terase kultnog zagrebačkog kluba GSK Jabuka kada je vidno iznerviran poručio: "Kako ću ja biti protiv Jabuke, kad sam je ja izmislio".

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!