Ostani doma
Novosti / Hrvatska

najavio kandidaturu

EKSKLUZIVNO Čačić u RTL-u Danas potvrdio: Milanović će predložiti Zlatu Đurđević za Vrhovni sud!

Čačić je otkrio i da je o takvoj namjeri predsjednika govorio na današnjem sastanku vladajuće koalicije

Aktualni varaždinski župan Radimir Čačić na toj poziciji želi ostati i iduće četiri godine, pa je pred okupljenim stranačkim vodstvom najavio kandidaturu za novi mandat na svibanjskim lokalnim izborima.

Kandidat za zamjenika je Robert Vugrin koji tu dužnost obnaša i u ovom mandatu. Čačić je na predstavljanju nabrajao projekte koje je u županiji realizirao, a tvrdi i da je reduciran broj službenika za više od trećine, te da su ušli u suficite i povećali plaće.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Radimir Čačić gostovao je u RTL-u Danas gdje je komentirao što očekuje od narednih izbora. 

Vezana vijest

Miroslav Škoro

Prije četiri godine u prvom krugu jedva ste ušli u drugi krug, bolji od Vas bio je Predrag Štromar. Što očekujete od ovih izbora?

''Ovo jedva to ste bili vrlo ljubazni, ušao sam za 16 glasova razlike. Ne znam da je manja ikad razlika zabilježena. Stvari nisu komplicirane. tada je Štromar išao sa 6 stranaka i ja sam išao kao Radimir Čačić, reformist, stranku još tada nismo formirali. Moja ideja je bila potpuno jasna, moramo ući u drugi krug, u drugom krugu se ne sukobljavaju stranke ni ideologije, sukobljavaju se ljudi. Stvar je završila tako da je Štromar završio na broju glasova koje je imao, ja sam svoje udvostručio.

Je li možda bilo razgovora s HDZ-om, SDP-om da budete njihov kandidat?

''Bilo je naravno ozbiljnih ponuda u tom smislu, ali nikada nam to nije padalo na pamet i od prvog dana mandata izvršna vlast je u rukama reformista: župan, dožupani, sad je samo jedan u sljedećem mandatu. Mi želimo imati potpuno jasnu centrističku poziciju i želimo prema Zagrebu i prema regiji svoje glasove upotrebljavati po svojoj odluci u korist svojih građana nevezano s ideologijama''. Čačić je dodao da i s HDZ-om i SDP-om vrlo dobro surađuju. ''S HDZ-om imamo nepotpisanu koaliciju, a s SDP-om nepotpisanu projektnu suradnju''.

Vezana vijest

ćiro

Na nacionalnoj razini ste u koaliciji s HDZ-om, danas ste imali sastanak. Koje su bile teme razgovora?

''Teme su bile Petrinja, cjepiva i Vrhovni sud. Obzirom na današnji razgovor koji je bio predviđen na razini koalicije gdje predsjednik HDZ-a vodi sastanak, ujutro sam nazvao predsjednika države da vidim što on misli o toj cijeloj temi. Rekao mi je što misli i da namjerava predložiti jednu gospođu''.

Govorimo li o Zlati Đurđević?

''Da, da, vjerojatno. Pitao sam ga slaže li se da ja to na koalicijskom sastanku iznesem, rekao je da se slaže i ja sam to rekao i upozorio sam na jednu činjenicu, da bez obzira na što i na koji način tko tumači, moje mišljenje o hrvatskom pravosuđu ne može biti gore. To sam javno rekao, svaki put ponavljam, a Vrhovni sud je dio te priče. Nije najveći, ali nema ali. Drugim riječima, otvoriti temu hrvatskog pravosuđa, a ovdje premijer i predsjednik o jednoj od tih točaka će po meni morati razgovarati, ja se u tom neću opredijeljivati ni na strani Vladine većine ni na strani predsjednika. Nemam za to dovoljno znanja. Meni je potpuno jasno da je 30 godina funkcioniralo bez zakona''.

Vezana vijest

Gradonačelnici

Niste bili na sprovodu Milana Bandića.

''Nisam ni smatrao da je potrebno da budem na sprovodu. Rekao sam što mislim rekao sam da sam uvijek bio fasicniran njegovom energijom, bilo je razloga da budem, ali i njegovom strasti za politikom. To je bilo apsolutno fascinantno. Mi smo se znali od 1995. godine od zagrebačke krize, ja sam postao predjsednikom stranke 94., a on je tad nekad postao tajnikom gradske organizacije. Počeli smo ozbiljnije surađivati 2000. godine kad smo zajedno dobili izbore. Surađivali smo ponekad dobro, ponekad u sukobima. On zaista nije bio čovjek ideologije bez obzira što je potekao od SDP-a. Pamtit ću ga vrlo različito''.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!