Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Neka bolja vremena?

Gorski kotar sve popularniji u turizmu: 'Booking' je na razini 'last minute', priroda je raskošna...

Kako će se ta mini regija promovirati i što nudi?

Gorski kotar kao atraktivnu i po pitanju korone sigurnu turističku destinaciju - čeka neko novo bolje vrijeme. Lani su Gorani u odnosu na cijeli Kvarner imali najmanji pad prometa, a u novu sezonu ulaze nikad uigraniji. Gradovi i općine ujedinili su se u jednu turističku zajednicu.

Vezana vijest

Nikola Grmoja


Kada se gradila vila s pet zvjezdica mnogi su se Gorani čudili tko će tu odmarati. Pogriješili su! Ručno rađen namještaj, bilijar i bazen itekako su traženi.

„Trenutačna popunjenost je izvanredna, znači nemamo slobodnog termina do daljnjega“, rekla je Jelena Dokić,voditeljica luksuzne vile u Fužinama.

Zato vlasnici ulažu. Uz ovu, grade drugu kuću, manju, slađu i još luksuzniju.

„Bit će wellness, u planu je sauna, možda bazen, vidjet ćemo, neka bude iznenađenje“, dodala je.

Kao što je lani iznenadio Gorski kotar.

Nedovoljno otkriven

„Kuće za odmor bile su popunjene čak 3 % bolje nego rekordne 2019.-e, a kuće za odmor s pet zvjezdica čak 31 % bolje“, rekla je Irena Peršić Živadinov,direktorica Turističke zajednice Kvarnera.

To dokazuje da postoji interes za kvalitetnim privatnim i hotelskim smještajem kojega manjka. Ukupno imaju 2000 kreveta.

„Buking je na razini last minuta, ljudi sve planiraju zadnji čas jer ne znaju što će i kako će biti odnosno kakvog će zdravlja biti, nadamo se to polako isposlagat i vraćat u normalu“, rekao je Andrej Kauzlarić, direktor hotela u Fužinama.

Priroda je raskošna, a županija ulaže u dodatne sadržaje.

„Ovih dana ćemo otvoriti Muzej u Brodu na Kupi gdje je priča o šumarstvu, poljoprivredi i načinu života Gorskog kotara, otvorit ćemo Centar za vuka, risa i medvjeda u Staroj sušici“, rekao je Zlatko Komadina, primorsko-goranski župan.

Ključna je jača promocija. Pomoći će nova, jedinstvena Turistička zajednica koja zamjenjuje dosadašnjih 9 iz svakog goranskog grada i općine. Fokus je domaće tržište.

„Od zaštićene prirode, prekrasnih šetnica, spilja, jezera, prekrasnih smještajnih kapaciteta, podsjetiti ih da smo jako blizu, da smo tu, da smo svega sat vremena od Zagreba, svega možda 30 minuta od Rijeke i od obale“, rekao je Petar Hrg,direktor Turističke zajednice Gorskog kotara.

Od koje su znatno jeftiniji. Nedovoljno otkriven, Gorski kotar čeka goste i turistički procvat.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!