Ostani doma
Novosti / Hrvatska

nakon bandićevog sprovoda

Orešković oštro: 'Stožeru više nitko ne vjeruje i treba ga raspustiti. Služi samo Plenkoviću da prikrije neuspjehe'

Orešković oštro: 'Stožeru više nitko ne vjeruje i treba ga raspustiti. Služi samo Plenkoviću da prikrije neuspjehe'
PIXSELL

Jednu od najoštrijih kritika nakon sprovoda Milana Bandića uputila je saborska zastupnica Dalija Orešković

Na groblju Mirogoj kod Zida boli u srijedu je pokopan zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je iznenada preminuo u noći sa subote na nedjelju.

Usprkos odluci Nacionalnog stožera da zbog sprečavanja širenja zaraze koronavirusom na sprovodima ne smije biti više od 25 osoba, na posljednjem ispraćaju Bandića bilo je više tisuća građana i tristotinjak covid-redara.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Jednu od najoštrijih kritika nakon sprovoda uputila je saborska zastupnica i supredsjednica stranke Centar Dalija Orešković koja je na Twitteru među ostalim napisala da će "Hrvatska nestati zbog dvostrukih kriterija". 

"Licemjernim sustavom odluka i nametanja mjera od strane Stožera ljudi se stavljaju u neravnopravan položaj, pogotovo u trenucima najveće boli i tuge, kada su shrvani. Zato sam zatražila da se ta mjera, kao posve nelogična i neopravdana, za koju više stvarno nitko ne može tvrditi da se temelji na stvarnim epidemiološkim razlozima, naprosto ukine", kazala je Orešković za Net.hr.

"Zna se tko državom treba upravljati. Postoji Vlada i postoji Sabor kao kontrolno tijelo Vlade. Nitko ne spori da bi Vlada trebala uvažavati preporuke struke, samo što je velika razlika između onoga što kaže i predloži struka te donošenja političkih odluka. Od Stožera smo napravili jedno paratijelo koje se upliće doslovno u sve pore društvenog i gospodarskog života. Taj Stožer je davnih dana poslužio premijeru Andreju Plenkoviću kao paravan iza kojeg se skriva u slučaju neuspjeha, dok će dobre stvari bez imalo srama sebi pripisati u zasluge", nastavila je i dodala

"Zbog dvostrukih kriterija i zbog situacije u kojoj se navodna borba protiv širenja zaraze pretvorila u grubo vrijeđanje inteligencije i dostojanstva građana tom Stožeru više nitko ne vjeruje. Kao takav, izgubio je svoju svrhu još davnih dana i naprosto ga treba raspustiti."

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!