Ostani doma
Novosti / Hrvatska

škola kod rijeke

Neobičan test vjeroučiteljice: Pitala djecu bi li radije sjedila kraj srpskog vojnika, prostitutke, gay osobe ili svećenika

Neobičan test vjeroučiteljice: Pitala djecu bi li radije sjedila kraj srpskog vojnika, prostitutke, gay osobe ili svećenika
facebook/OŠ Milan Brozović

Ravnateljica kaže da je potez vjeroučiteljice neprimjeren, a ona pak ima svoje obrazloženje

Vjeroučiteljica osnovne škole kod Rijeke djeci je podijelila listiće na kojima bi trebali reći zašto žele i zašto ne žele u vlaku sjediti pored starijeg redovnika s Biblijom u rukama, homoseksualca, srpskog vojnika iz Bosne ili prostitutke iz Berlina.

Zadatak navodi i "afričku ženu koja prodaje proizvode od kože", spominje se "Rom koji je tek izašao iz zatvora", zatim "Indijka s jednogodišnjim djetetom", kao i "hrvatski tajkun". 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Među ponuđenim odgovorima su i liječnik specijalist za pobačaje, kompjutorski haker, Jehovin svjedok, turska glumica vrlo uspješna u Hollywoodu, engleski nogometaš, reper koji živi alternativnim načinom života i mladi umjetnik koji boluje od AIDS-a.

Sandra Krpan, ravnateljica OŠ Milan Brozović Kastav, kaže da je zatražila očitovanje vjeroučiteljice. 

"U razgovor je uključena stručna suradnica škole, socijalna pedagoginja jer sadržaj ocjenjujemo neprimjerenim iako vjeroučiteljica navodi da je nastavni listić upotrijebila kako bi učenike naučila da ne trebaju imati predrasude prema ljudima", poručuje ravnateljica škole iz Kastava. 

Dodaje da se njena ustanova apsolutno zalaže za mir, toleranciju i uvažavanje različitosti. 

"Tome i podučavamo učenike. Žao nam je ako je došlo do iznošenja neprimjerenih poruka našim učenicima. O svemu ćemo obavijestiti Ministarstvo obrazovanja i riječku nadbiskupiju te postupiti sukladno pravilnicima i zakonom", poručuje Krpan. 

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!