Ostani doma
Novosti / Hrvatska

imao - kinder jaje

Donosimo detalje drame u Sisku! Muškarac upao u sisačku školu, tvrdio da ima bombu i poslao poruku da je županija zauzeta: 'Jako smo se uplašili'

Očevici kažu da je cijelo vrijeme držao vrećicu u ruci, a ruke u džepovima

U Sisku je uhićen muškarac koji je nešto iza podneva ušao u tamošnju strukovnu školu tvrdeći da ima bombu, a tražio je župana koji je u jednoj od učionica nakon potresa smjestio ured.

Muškarac se predao nakon što je policija na pregovore dovela i njegove prijatelje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nekoliko minuta nakon podne policija je opkolila sisačku Strukovnu školu.

Dok su učenici bila na nastavi, ušetao je mlađi muškarac. Rekao je da ima donaciju za župana.

Vezana vijest

Ivo Žinić

"Djelatnice koje su bile u uredu su ga primile, tražio je župana - nema ga, ja sam bio na sastanku Stožera, pa je tražio zamjenika – nema ga. Onda je rekao njima ja imam bombu", kazao je župan sisačko-moslavački Ivo Žinić.

U školi su nakon potresa smješteni privremeni krizni stožer i županijska uprava.

"On je na prstu imao određeni osigurač koji liči na osigurač od bombe, a znamo svi da bomba M75 se zove kinder jaje. On govori da ima kinder jaje i drži ruku u džepu. Vi ne znate što takav rastrojen čovjek može učiniti", kaže Žinić.

Riječ je o mladiću, 36-godišnjem Siščaninu, sinu poginulog branitelja. Administrator je zatvorene Facebook grupe u kojoj proziva vladajuće. Danas je podijelio poruku da je županija zauzeta.  

"Taj trenutak sam ja bio u svom uredu. Čistačica je dotrčala i viče da je netko unio bombu u školu", rekao je ravnatelj Strukovne škole Sisak Ivica Beloglavec.

Ostao je neko vrijeme u školi. Policija je angažirala i njegove prijatelje da pomognu u pregovorima. 

"Na mjesto događaja pristupila je i interventna policija i uhićen je nakon sat vremena uz primjenu sredstava prisile. Nije imao nikakvo oružje ni naprave kojima može nekoga ozlijediti ni usmrtiti ljude", rekla je policijska službenica za odnose s javnošću Maja Blažević.

Vezana vijest

škola sisak, policija

Doista je imao kinder jaje. Dvjesto učenika je evakuirano. Među njima je bila i Ana. Odmah je otišla majci na posao. 

"Svi su nešto vikali trče van. Profesorica kaže nama što se to događa?! Mi rekli da nemamo pojma. Svi su morali brzo van, brzo van. Ostale su nam stvari unutra. Programi sve što smo imali. Jako smo se uplašili", govori učenica Strukovne škole Sisak Ana Kolarić.

Očevici kažu da je cijelo vrijeme držao vrećicu u ruci, a ruke u džepovima.

"Nije bilo nikakve panike? Nije. Mislim da su djeca mislila da se radi o vježbi evakuacije zbog potresa, pa su mirno i staloženo napustili zgradu", kaže profesorica u Strukovnoj školi Sisak Sonja Turk.

Ovo se događa samo dan nakon što su građani Petrinje nezadovoljni, verbalno napali gradonačelnika Darinka Dumbovića.

"Uslijed ovih kontinuiranih i stalnih potresa prisutna je i određena psihoza kod stanovništva. Moramo činiti maksimalno što možemo kako bismo normalizirali stanje i spriječili ovakva i slična postupanja", poručio je Tomo Medved.

Iako su pregovori bili u tijeku, uhićen je u trenutku kad je izišao van. Sutra će biti priveden sucu istrage. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!