Ostani doma
Novosti / Hrvatska

bivša predsjednica

Kolinda Grabar-Kitarović za RTL Danas otkriva: 'Uvijek sam otvorena za vanjsku politiku'

Rekla je kako ima napisano 50 posto doktorata

Bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović otkriva detalje o novoj karijeri, svom doktoratu i ostanku u Hrvatskoj.

Sretna i uzbuđena

''Prije svega moram reći da sam izuzetno zadovoljna, sretna i uzbuđena što ulazim u novi posao i novu karijeru u ZŠEM-u. U početku ću raditi ovo što smo dogovorili na Erasmus + programu koji je usmjerne na kurikulum i obrazovanje sportaša kako aktivnih tako i bivših kako bi uspješno mogli ući u poslovni svijet'', izjavila je Grabar-Kitarović.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kaže kako planira dosta aktivnosti koje će biti kombinirane ovisno o stanju. Kako o trenutnom pandemijskom tako i svemu ostalom. 

''Održala sam već dva predavanja, ali gostujuća na pojedinim kolegijima i to mi je jako zanimljivo. U ovom trenutku neću imati svoj kolegij. Zapravo ja sad imam svoj doktorat koji čekam i koji trebam završiti'', izjavila je bivša predsjednica. 

Rekla je kako ima napisano 50 posto doktorata. Operacija ju je usporila, jer tri mjeseca nisam mogla držati mobitel u ruci niti tipkati zbog bolova. Pandemija ju je isto ograničila pa nije mogla odraditi posjete i razgovore koje je planirala, to će ovog proljeća.

Kaže kako je ono što radi suradnja s različitim Sveučilištima, think tankovima i institutima i tu ću svakako odlaziti na privremene, višetjedne boravke na nekom od instituta ili sveučilišta na razmjenama.

''Kad je riječ o vanjskoj politici, naravno da sam ja uvijek otvorena, ne krijem da me vanjska politika i međunarodni odnosi apsolutno zanimaju, ali jednako koliko u profesionalnom koliko i u akademskom smislu'', izjavila je Grabar-Kitarović.

Vezana vijest

kolinda grabar kitarović

Posvetit će se radu u Zagrebu i studentima. Nastavit ću raditi sa stranim Sveučilištima, poput American University u Washingtonu i institutom Sign.

''Apsolutno svima ću poručiti i želim ih podržati da njeguju svoje ambicije. Ono što sam govorila djeci i mladima diljem RH da se sve može postići ako ste vrijedni i uporni ako imate potporu okoline'', rekla je Grabar-Kitarović.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!