Ostani doma
Novosti / Hrvatska

izazvao lavinu reakcija

Istarski vinar o Vučićevoj izjavi: 'Pozivam ga da dođe u Istru i kuša Malvaziju. Ne znam zašto je to izjavio'

Istarski vinar o Vučićevoj izjavi: 'Pozivam ga da dođe u Istru i kuša Malvaziju. Ne znam zašto je to izjavio'
PIXSELL

Vučić je za sarajevsku televiziju Face ničim izazvan spomenuo da je Istarska Malvazija "loše vino koje ništa ne valja"

Poznati istarski vinar Nikola Benvenuti, a ujedno i šef Vinistre osvrnuo se na komentare srpskog predsjednika Aleksandra Vučića o istarskom vinu Malvazija.

Posjećamo, Vučić je za sarajevsku komercijalnu televiziju Face u intervjuu snimljenom ranije ovaj tjedan ničim izazvan spomenuo da je Istarska Malvazija "loše vino koje ništa ne valja" te da Srbija proizvodi puno bolja vina. 

Vezana vijest

Boris Miletić

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Vino (Malvazija) je odvratno i nitko ne može da ga pije", izjavio je Vučić.

''Pozivam gospodina Aleksandra Vučića da dođe u Istru i kuša istarsku Malvaziju, vrhunsko vino koje osvaja ne samo domaća, već i svjetska odličja i jako je tražena. Ne bi ulazio u ukuse gospodina Vučića, ali se isto tako o ukusima ne raspravlja i ne znam zašto je to izjavio'', poručio je za 24 sata Benvenuti.

Dodao je i da su stanovnici Srbije obožavatelji tog vina. ''Vučićevi sugrađani najbolje znaju da to nikako nije tako jer su naši vjerni kupci i redovito dolaze u Istru i kod mene u naš podrum po malo dobre kapljice. Istarska se Malvazija izvozi diljem Europe i svijeta. Cijenjena je među vrhunskim poznavaocima dobrog vina, pa Vučiću predlažem da posjeti ovogodišnju Vinistru gdje ću ga osobno ako treba upoznati s pravim draguljem Istre'', kazao je Benvenuti.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!