Ostani doma
Novosti / Hrvatska

svi su u kampanji

Bitka za Zagreb je počela, kandidati su puni obećanja: Evo koji su im prvi potezi ako dobiju povjerenje birača

Kandidati za gradonačelnika družili su se s građanima, upozoravali na probleme...

Iako smo još daleko od službene kampanje za lokalne izbore, ova je sunčana subota pokazala kako je borba za Zagreb dobrano počela. 

Kandidati za gradonačelnika družili su se s građanima, upozoravali na probleme: jedni na zapuštenu javnu infrastrukturu, drugi na probleme pojedinih naselja, treći predstavljali kako bi oni upravljali Zagrebom. 

Vezana vijest

Davor Filipović

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Raštrkali su se diljem metropole, svi smatraju da Zagreb nema vremena za čekanje, a ako baš oni osvoje povjerenje građana znaju i što će prvo učiniti. 

"Ima toliko problema vezanih za vodoopskrbu, odvodnju, gospodarenje otpadom, upravljanje zelenim površinama, za promet, za vrtiće i škole toliko je problema da jednostavno ono što je najvažnije je promijeniti sustav upravljanja", kaže Tomislav Tomašević.

Vezana vijest

Jelena Pavičić Vukičević

"Konsolidacija gradskih financija i odgovorno upravljanje financijama je condicio sine qua non transparentnoj i uspješnoj obnovi grada i svih projekata koje planiram napraviti", tvrdi Davor Filipović.

Dio kandidata u prvom potezu cilja na pomoć potresom pogođenim zagrepčanima. 

"Građane koji žive izvan svojih stanova zbog potresa i plaćaju visoke račune za struju i grijanje da ih izjednačim s građanima Banovine koji nemaju taj trošak, taj trošak će i njima biti skinut", jasno će Joško Klisović.

Vezana vijest

Tomislav Tomašević

"Naći ću sredstva da dobiju 100 postotnu obnovu, konstrukcijsku obnovu, jer 20 posto novca što ljudi trebaju dati ako su nezaposleni to je pokazatelj da su u jednako lošoj situaciji kao i oni u Petrinji, Glini i Sisku bez obzira što žive u Zagrebu", ističe Vesna Škare Ožbolt.

"Konkretan prvi potez je da ću zaustaviti javnu nabavu Gornjogradske gimnazije koja iznosi preko 108 milijuna kn, a trebalo bi koštati 50 milijuna kuna…", naglašava Zvonimir Troskot.

Vezana vijest

Miroslav

Svoja obećanja dao je i Miroslav Škoro koji je iz centra grada najavio ulazak u utrku, i započeo novi rat s HDZ-om na trećim izborima u tri godine.  

"To je onaj gospodin koji se zove Trnoružica spavao je 4 godine glasova za sve u zagrebačkoj Skupštini, sad se probudio i dijeli okolo lekcije, malo je zakasnio", kazao je Škoro.

"On može pričati o bajkama jedino iz svog dvorca kojeg je sagradio novcima od advenstkih kućica i najskupljeg parkinga u Zagrebu, malo više sadržaja bi volio čuti, a  malo manje pričanja bajki", uzvraća Filipović.

Vršiteljica dužnosti gradonačelnice Jelena Pavičić Vukičević od danas ima i stranicu na društvenim mrežama, bavila se sadnjom stabala, ali ime kandidata stranke rada i solidarnosti još, kaže, nemaju.  

Vezana vijest

goran beus richembergh otvoreni uvodnik

"Idući tjedan stranački sastanci dogovor na tijelima stranke i na vrijeme informacija predstavnicima medija", istaknula je.

Svi se naravno vide i u drugom krugu, a građani imaju nešto više od dva mjjseca za proučiti programe, prosuditi obećanja i izabrati nasljednika Milana Bandića. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!