Ostani doma
Novosti / Hrvatska

čekaju se rezultati obdukcije

Zabrinjavajuća vijest o još jednom smrtnom slučaju u Hrvatskoj: 33-godišnja osoba preminula 12 dana nakon cijepljenja AstraZenecom!

U prijavi je navedena trombocitopenija i krvarenje, no kako kažu, vrlo je oskudna i ne sadrži dokumentaciju o uzroku smrti

Danas je tijekom dana prijavljena prijava sa smrtnim ishodom 33-godišnje osobe koja je preminula 12 dana nakon cijepljenja AstraZenecinim cjepivom, priopćio je HALMED.

U prijavi je navedena trombocitopenija i krvarenje, no kako kažu, vrlo je oskudna i ne sadrži dokumentaciju o uzroku smrti niti o tijeku događaja i okolnostima koje su dovele do smrtnog ishoda.

Vezana vijest

Astrazeneca

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''HALMED je trenutačno u kontaktu sa zdravstvenom ustanovom u kojoj se slučaj dogodio kako bi se u što kraćem roku dostavila sva medicinska dokumentacija na temelju koje bi se mogla provesti ocjena uzročno-posljedične povezanosti. U što skorijem roku očekujemo zaprimanje zatražene medicinske dokumentacije, uključujući otpusno pismo, a naknadno i nalaz obdukcije koja je u tijeku'', priopćili su iz HALMED-a.

Ova prijava bit će upućena i EMA-i kako bi se uključila u ocjenu koja je trenutačno u tijeku.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!