Ostani doma
Novosti / Hrvatska

nepodmiren račun

Hrvatskim masonima blokiran račun: Drevnom redu Slobodnih zidara prijeti stečaj zbog dugova

Hrvatskim masonima blokiran račun: Drevnom redu Slobodnih zidara prijeti stečaj zbog dugova
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Iako bi se stečaj trebao predložiti nakon 120 dana neprekidne blokade računa, ovdje se čekalo više od 300 dana

Vrhovnom vijeću 33. stupnja i posljednjeg stupnja drevnog i priznatog Škotskog reda Slobodnih zidara Hrvatske prijeti – stečaj, čije otvaranje je na Trgovačkom sudu u Zagrebu predložila Fina jer ima 17.505 kuna nepodmirenih obveza.

Iako bi se stečaj trebao predložiti nakon 120 dana neprekidne blokade računa, što je često, ali ne i uvijek slučaj, ovdje se čekalo više od 300 dana. Fina navodi da ta udruga nema zaposlenih, ali i da ne raspolaže podacima o njezinoj eventualnoj imovini, piše Slobodna Dalmacija.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sljedeći korak napravio je zagrebački Trgovački sud koji je pozvao vjerovnike koji eventualno također žele predložiti otvaranje stečaja da to i učine, ali uz jedna uvjet – onda moraju predujmiti sredstva za namirenje troškova postupka.

Sud je pozvao i zadnjeg predsjednika te udruge, da dostavi popis njezine imovine, koji mora biti ovjeren kod javnog bilježnika. Ako se nitko od vjerovnika ne javi da je zainteresiran za provođenje tog postupka i ne uplati predujam, ili predsjednik ne dostavi traženi popis imovine, ili iz tog popisa proizlazi da udruga nema imovine, sud će provesti skraćeni stečajni postupak.

To znači da će stečaj istovremeno otvoriti i zatvoriti, nakon čega će se Vrhovno vijeće 33. stupnja i posljednjeg stupnja drevnog i priznatog Škotskog reda Slobodnih zidara Hrvatske izbrisati iz Registra udruga i više neće postojati.

Ta masonska udruga osnovana je sredinom 2017. godine, a mandat je posljednjem predsjedniku trajao je do sredine prošle godine. Nakon toga nema nikakvih podataka da je održana skupština.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!