Ostani doma
Novosti / Hrvatska

nastavak mjera

S Vladom dogovorene mjere pomoći za travanj i vjerojatno produljenje za svibanj: Oni koji su kršili mjere, neće je dobiti

S Vladom dogovorene mjere pomoći za travanj i vjerojatno produljenje za svibanj: Oni koji su kršili mjere, neće je dobiti
RTL

Ako tijekom travnja dođe do potpunog zatvaranja onih koji su sada djelomčno otvoreni, primjenjivat će se postojeća metodologija

Na sastanku predstavnika Ministarstva rada, sindikalnih središnjica i HUP-a dogovoren je nastavak potpora za očuvanje radnih mjesta i skraćeno radno vrijeme i za travanj.

Ovisno od epidemiološkog stanja, mjere će biti produžene i za svibanj o čemu će se donijeti naknadna odluka. Nema bitnih izmjena u obuhvatu i primjeni u odnosu na mjere za ožujak. Ugostitelji koji trenutno imaju djelomično otvoreni način rada, u slučaju da ne ostvaruju dovoljan prihod, kvalificirat će se za korištenje mjera temeljem financijskog rezultata prema već poznatoj skali pada prihoda.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osnovica za izračun bit će usporedba ožujak na ožujak. Ako tijekom travnja dođe do potpunog zatvaranja onih koji su sada djelomčno otvoreni, primjenjivat će se postojeća metodologija "pretežnog razdoblja od 14 dana".

Oni korisnici mjera koji su tijekom ožujka evidentirani kao kršitelji epidemioloških mjera neće moći aplicirati za potporu u travnju. Tako će biti i ovaj mjesec ukoliko se i u svibnju nastavi s mjerama što je, s obzirom na epidemiološka kretanja, realno očekivati.

Sve tri strane jednoglasno podržale nastavak mjera za ublažavanje epidemioloških mjera u gospodarstvu. I sindikati i HUP pozdravili su činjenicu da se odluka ne donosi u zadnji čas, kako je to inače bivalo prethodnih mjeseci.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!