Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Optužbe za korupciju

Plenković je rekao da pitamo HDZ: Evo što iz HDZ-a kažu o financiranju predsjedničke kampanje Kolinde Grabar-Kitarović

Plenković je rekao da pitamo HDZ: Evo što iz HDZ-a kažu o financiranju predsjedničke kampanje Kolinde Grabar-Kitarović
Armin Durgut/Goran Stanzl/PIXSELL

Mamić je navodno Grabar-Kitarović dao 500.000 eura za kampanju, ali tu nije bio kraj jer je dodatnih 100 tisuća dobila od Mamićevog prijatelja iz Dubrave.

Ogromnu prašinu u javnosti je izazvao tjednik Nacional koji u novom broju tvrdi da je ideja o kandidaturi Kolinde Grabar-Kitarović za predsjednicu države nastala na jednoj večeri u Bruxellesu uz nagovor Zdravka Mamića.

Osim nadoknade plaće, Mamić je Grabar-Kitarović dao 500.000 eura za kampanju, ali tu nije bio kraj jer je dodatnih 100 tisuća dobila od Mamićevog prijatelja iz Dubrave, preko kojeg su bivšoj predsjednici nabavljali nakit, tvrdi Nacional.

Vezana vijest

Kolinda Grabar Kitarović

Kolinda Grabar Kitarović na sve je reagirala potpunim odbacivanjem takvih insinuacija kao lažnih, zapitavši se na Facebooku "Pitam se kome ove objede i lažni navodi idu u korist?"

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković je pak na upit novinara vezano za te tvrdnje kazao da su financije stranke, od kada je on predsjednik stranke - transparentne- "Za drugo se obratite HDZ-u", kazao je Plenković.

Vezana vijest

Plenković otkrio što predsjednica radi prije debate: 'Priprema se temeljito za RTL-ov duel'

A evo što je HDZ poslao medijima na naše upite o financiranju predsjedničke kampanje Kolinde Grabar-Kitarović:

"Poštovani,

nastavno na medijske upite, predsjednička kampanja 2014. godine kandidatkinje HDZ-a Kolinde Grabar-Kitarović financirana je vlastitim sredstvima kandidatkinje, prikupljenim donacijama i sredstvima stranke, koja se za te potrebe zadužila kreditom kod poslovne banke. Za tu prigodu otvoren je poseban račun za financiranje troškova izborne promidžbe, a cjelovito financijsko izvješće kandidatkinja je u zakonskom roku predala Državnom izbornom povjerenstvu koje na njega nakon nadzora nije imalo primjedbi. Popis svih donatora, a prema evidenciji među njima je bio i Zdravko Mamić koji je uplatio 18. prosinca 2014. - 10.000 kn, te 7. siječnja 2015. - 10.000 kn o čemu su mediji već izvješćivali (*link u nastavku), sadržan je u cjelovitom izvješću o donacijama za predsjedničku kampanju i može se provjeriti u Državnom izbornom povjerenstvu, kao i sva ostala izvješća", navodi se u odgovoru HDZ-a. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!