Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Genijalno

Ministar u igrici: 21 nivo Super Vilija, koji se bori protiv korone i skuplja WC papir

Igra ima 21 nivo, koliko Hrvatska ima županija, a pojavljuju se tu i Alemka Markotić i Krunoslav Capak i Davor Božinović

U nedostatku koncerata i druge zabave zbog epidemioloških mjera, možda se možete zabaviti igrajući novu kompjutersku igricu, u kojoj Vili Beroš pokušava osloboditi Hrvatsku od koronavirusa.

Super Vili je ime nove igrice koja blago podsjeća na SuperMarija, a u kojoj ministar Beroš ubija virus gađajući ga medicinskim maskama, dakle otprilike isto ono što radi i u stvarnosti. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Putem pokušava uništiti i opasne mutacije, a skuplja i WC papir, dezinficijense i konzerve koji su pale s kamiona. Igra ima 21 nivo, koliko Hrvatska ima županija, a pojavljuju se tu i Alemka Markotić i Krunoslav Capak i Davor Božinović koji i u igrici održavaju pressice - to im ionako najbolje ide.  

Autorice su programerka i punk glazbenica Sonja Hranjec iz Zagreba te profesorica filozofije i sociologije Ivana Vidović iz Zadra.  Evo što kaže jedna Sonja Hranjec: "Pojavljuje se i njegov stožer koji mu pomaže sa savjetima i drže pressice nakon svakog levela koji pređemo i kada se pređe level putuje se u drugu županiju."

Koja je zadnja razina i što kada se pređe?

"Zadnja razina je nakon grada Zagreba jer nivoi idu onako kako je bila prije šest mjeseci zaraženost - od najmanje zaraženih do najviše zaraženih. I onda je zadnji taj nivo grad Zagreb, kada se to pređe Vili se žičarom popne na Sljeme i tamo se bori protiv hrvatskog soja korone."

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!