Ostani doma
Novosti / Hrvatska

poruke s oltara

Najveća uskrsna misa na otvorenom ove je godine održana u Mariji Bistrici. Bozanić: 'Svima preporučujem razboritost i odgovornost'

Bez obzira što je misa bila na otvorenom većina od oko 1000 okupljenih nosila je maske, a i bez nekoga tko bi ih opominjao.

Najveća uskrsna misa na otvorenom ove je godine održana u Mariji Bistrici. Zbog mjera, ipak bez uobičajenih gužvi. Jednu od misa u hrvatskom nacionalnom svetištu vodio je kardinal Bozanić koji je u propovijedi pozvao vjernike na razboritost i odgovornost. 

Najveći kršćanski blagdan Uskrs u Mariji Bistrici proslavio se u nešto drugačijem ruhu. Bez obzira što je misa bila na otvorenom većina od oko 1000 okupljenih nosila je maske, a i bez nekoga tko bi ih opominjao. Među sobom su držali jednu klupu praznu. Samo da bi mogli sudjelovati na misi.

Zbog nemogućnosti slavlja u Prvostolnici - zagrebački nadbiskup predvodio je misno slavlje predvodio u svetištu u Zagorju. Vjernicima je poručio da nakon kušnji i nevolja s potresima i pandemijom usmjere pogled prema nebu.

Vezana vijest

Josip Bozanić

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


"Posljednjih se dana susrećemo s pojačanim širenjem te pošasti. Stoga dok svima preporučujem razboritost i odgovornost u svakidašnjem ponašanju pozivam sve da i ovih dana svoje molitve uzdižemo svemogućem Bogu koji je jedino utočište u našoj ljudskoj nemoći", rekao je kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački.

Za Uskrs kardinal Bozanić pomolio se za sve koji pate zbog pandemije, za one kojima je u borbi s njom potrebna snaga, kao i za sve koji su zbog ove bolesti izgubili život.
 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!