Ostani doma
Novosti / Hrvatska

'Zagreb te zove'

U 21 sat zapalite svijeću za tragično umrlu djevojčicu: 'To je najmanje što možemo učiniti'

U 21 sat zapalite svijeću za tragično umrlu djevojčicu: 'To je najmanje što možemo učiniti'

"Ovim činom pozivamo političare da umjesto što mazohistički uživaju u međusobnom prepucavanju, preuzmu odgovornost i poduzmu važne korake."

Inicijativa Zagreb Te Zove pozvala je u ponedjeljak građane da večeras u 21 sat upale svijeće na prozorima za tragično umrlu dvoipolgodišnju djevojčicu iz Nove Gradiške, kao i za svu djecu koja su stradala i još stradavaju od obiteljskog nasilja. 

"Ovim činom pozivamo političare da umjesto što mazohistički uživaju u međusobnom prepucavanju, preuzmu odgovornost i poduzmu važne korake kako bi se izbjegle ovakve tragedije", stoji u pozivu inicijative pod nazivom "Zapali svijeću - odagnaj mrak večeras u 21 sat".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podsjećaju da je dvoipolgodišnja curica koju su roditelji zlostavljali bila pod nadzorom sustava, pod kojim je bio i otac koji je na Pagu bacio svoje četvero djece s balkona i majka iz Pule koja je ubila trogodišnjeg sina.

Vezana vijest

Zagrepčani ostavljaju igračke i pale svijeće pred bolnicom za preminulu djevojčicu

"To je najmanje što možemo učiniti"

Iz inicijative pitaju zašto je ta djevojčica nakon udomiteljske obitelji, gdje je imala odlične uvjete, vraćena rizičnim roditeljima, zašto nije provedeno vještačenje roditelja i zašto se dozvolilo da i druga djeca žive u tako rizičnim uvjetima.

"Zapalimo večeras u 21 sat na prozorima svijeću za djevojčicu kao i za svu djecu - žrtve nasilja. To je najmanje što možemo učiniti", stoji u pozivu inicijative Zagreb Te Zove.

Teško ozlijeđena dvoipolgodišnja djevojčica iz Nove Gradiške koja je u srijedu primljena u zagrebačku Kliniku za dječje bolesti Klaićeva, umrla je u nedjelju.

Ozljede su bile teške, posebno glave, ali bilo ih je po cijelom tijelu, a roditelji djevojčice koji su u istražnom zatvoru, djelomično su priznali počinjenje kaznenog djela kršenja prava djeteta. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!