Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Pobuna

Blagdani nisu donijeli mir u malu općinu na Krku: Mještani Punta okupili su se, jer ih, kažu, brine prodaja općinskog zemljišta.

Načelnik Općine Punat Marinko Žic tvrdi suprotno: "Prodano je nakon što je ovo područje urbanizirano i prodano je po procjeni sudskog vještaka."

Pobuna građana na Krku. Uoči produljenog uskrsnog vikenda, Općina Punat najavila je sjednicu sa samo jednom točkom dnevnog reda koja će se održati sutra.

Općina, tvrde mještani, planira donijeti odluku o četvrtoj izmjeni prostornoga plana. Sumnjaju da je u pitanju pogodovanje stranom investitoru i daljnja apartmanizacija Punta kojoj se protive.

Blagdani nisu donijeli mir u malu općinu na Krku. Mještani Punta okupili su se, jer ih, kažu, brine prodaja općinskog zemljišta.

"Tu može samo profitirat onaj tko je trenutno na vrhu moći, to je znači načelnik i njegov zamjenik koji su iskoristili tu političku moć da u spregi s budućim investitorom kojem su obećali unaprijed da će to bit urbanizirano i da će imat garanciju da će tu moć gradit jer je taj isti investitor to kupio u trenutku kada to još nije bilo privedeno namjeni", kaže Anton Orlić iz Punata. 

I to, kažu, ispod realne cijene.

"Investitor je iz Slovenije, ima zajedničko poduzeće u Puntu za prodaju nekretnina i agenciju, on je kupio terene po 80 do 120 eura konkretno, a ti tereni danas, preko puta samo vrijede između 250 i 300 eura po metru kvadratnome", kaže Ivica Orlić iz Punata. 

Vezana vijest

soc rad

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Načelnik Općine Punat Marinko Žic tvrdi suprotno: "Prodano je nakon što je ovo područje urbanizirano i prodano je po procjeni sudskog vještaka."

Sporno je 20 tisuća četvornih metara zemljišta na atraktivnoj lokaciji od čega je investitor samo od općine kupio pet tisuća.

"Ovim poslom je općina Punat izgubila direktno na razlici u cijeni koju je mogla dobiti poslije urbanizacije nekih 5 do 6 milijuna kuna i što je išla mijenjat urbanističke planove uređenja višeg i nižeg reda oko 400 do 500 tisuća kuna", kaže Ivica Orlić

Sjednica Općinskog vijeća je sutra, samo tjedan dana nakon posljednje održane. Na dnevnom redu jedna je točka- izmjena i dopuna Prostornoga plana, što znači da se seli reciklažno dvorište, a na traženje resornog ministarstva umjesto termina kuća za odmor uvodi se termin vila. Za načelnika dileme, kao ni malverzacija, nema. Jasno je što će se tu graditi.

Vezana vijest

Klobučar"Naravno da, turističke vile, u smislu turističke djelatnosti za najam, biti će ih otprilike 12 objekata", kaže načelnik. 

Ako investitor održi obećanje. Ali na gradnju ga ne može prisiliti nitko, a povoljno kupljeno zemljište, poželi li, može višestruko skuplje prodati. Sve po zakonu. I baš onako kako strahuju mještani.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!