Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Prognoza Damjane Ćurkov

Za vikend nam je bilo prohladno, ali to je samo najava onog što nam se sprema od sutra

Sve nam je bliži hladni zrak sa sjevera Europe - bit će to jedan od snažnijih prodora hladnoće u ovom dijelu godine.

Sve nam je bliži hladni zrak sa sjevera Europe - bit će to jedan od snažnijih prodora hladnoće u ovom dijelu godine. Već se u noći može računati na prave zimske uvjete - zapuhat će jak, ponegdje i olujan vjetar sa sjevera, uz više oblaka snijega će prvo biti na sjeverozapadu, ali do jutra i drugdje u unutrašnjosti, čak i ponegdje na Jadranu. Oborine će vrlo brzo prestajati, ali hladnoća će nam pritjecati sve do vikenda.

Vezana vijest

Vremenska prognoza (thumbnail)

Izdana su brojna upozorenja 

Zbog ove nagle promjene izdana su brojna upozorenja - u prvom redu zbog snijega kojeg će biti posvuda u unutrašnjosti, najviše u gorju gdje će pasti 20ak cm, ali poneka pahulja moguća je sve do mora. Dojam ionako hladnog vremena dodatno će pojačavati jak, u noći na udare i olujan sjeverni vjetar, a na Jadranu sve jača bura pa će podno Velebita biti i orkanskih udara.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ono što slijedi u nastavku tjedna su manje hladni, čak i postupno sve topliji dani, ali noći će uz razvedravanje biti još hladnije pa će uz minuse u srijedu i četvrtak često biti mraza - osobito u kopnenim predjelima, ali i ponegdje na Jadranu.

Vezana vijest

Snijeg

Očekuje se i mraz 

U ovom dijelu godine minusi su nama neugodni, ali biljkama izrazito opasni. Iako brojne vrste u fazi mirovanja, odnosno tijekom zime mogu podnijeti velike minuse, u ovoj fazi pupanja i cvjetanja biljke su puno osjetljivije pa već i stupanj dva ispod nule na neke vrste može izrazito štetno djelovati, osobito kada hladnoća potraje nekoliko dana.

Pa eto ako već niste zaštite svoje biljke. Ova prognoza kao da je siječanjska, ali nije šala sutra će nam trebati zimska oprema i topla odjeća.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!