Ostani doma
Novosti / Hrvatska

poruka ministra financija

VIDEO Beroš i Marić na sastanku s predstavnicima veledrogerija: 'Za 10-14 dana doći ću sa točnim iznosima'

Predsjednica HUP-ove Koordinacije veledrogerija Diana Percač rekla je da nisu došli do konkretnog rješenja te da moraju čekati do idućeg sastanka

Ministar zdravstva Vili Beroš i ministar financija Zdravko Marić održali su radni sastanak na kojem su pokušali pronaći rješenja za sanaciju dugovanja veledrogerijama kako bi se osigurala opskrba zdravstvenog sustava lijekovima, posebno onima koji imaju izravni utjecaj na trenutno zdravlje pacijenata.

Vezana vijest

Klobučar

Istodobno su predstavnici dvaju ministarstava, zajedno s predstavnicima HZZO-a, razgovarači o daljnjim aktivnostima na usklađivanju politike nabavke lijekova za bolnice i ljekarne u javnozdravstvenom sustavu u okvirima financijskih sredstava predviđenih u godišnjim zdravstvenim proračunima

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon sastanka medijima su se obratili Diana Percač, Ivan Klobučar i Zdravko Marić.

Predsjednica HUP-ove Koordinacije veledrogerija Diana Percač rekla je nakon sastanka da nisu došli do konkretnog rješenja te da moraju čekati 10-ak dana do idućeg sastanka.

"900 milijuna kuna je ubrzano povlačenje a ne dodatna sredstva. Sa zalihama koje imamo teško je reći koji će pacijenti ostati bez lijekova. Shvatili smo na sastanku gdje je problem i uvidjeli kako je dug rastao", kazala je.

Ivan Klobučar iz Oktal Pharme rekao je da su ministri iznenađeni rastom duga.

"Mi smo sada već donijeli odluku da lijekove dajemo po nekom principu i to ćemo zadržati još neko vrijeme. Imam nadu da ćemo nešto riješiti", kazao je.

Ministar Zdravko Marić rekao je da je bio konstruktivan sastanak i razmjena mišljenja.

"Ideja ovog sastanka je započeti dijalog koji će se nastaviti ali da sve strane osiguraju redovno funkcioniranje i poslovanje. Potrebna je reforma zdravstvenog sustava, želimo osigurati da dug ne raste ovako galopirajuće. Govorimo o kratkoročnim mjerama a na razini Vlade govorimo i o dugoročnim mjerama", rekao je Marić i dodao:

"Ja ovog trenutka nisam mogao reći o kojem će se iznosu raditi i kakav će transfer biti. Moja je zadaća da ne dođe do nestanka lijekova. Za 10-14 dana doći ću sa točnim iznosima", kazao je Marić.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!