Ostani doma
Novosti / Hrvatska

novi detalji

Dan prije nego što je djevojčica brutalno pretučena, psihologinja primijetila da dijete ima neuobičajene reakcije za svoju dob

Dan prije nego što je djevojčica brutalno pretučena, psihologinja primijetila da dijete ima neuobičajene reakcije za svoju dob
Shutterstock

U zaključku nakon posjeta majke i djevojčice Centru se navodi kako bi za djevojčicu bilo povoljnije ostati u udomiteljskoj obitelji

U Centru za socijalnu skrb u Novoj Gradiški proveden je izvanredni stručni i upravni nadzor. Utvrđene odgovornosti rezultirale su smjenom ravnatelja Centra Branka Medunića.

Djevojčica je bila kod udomitelja prije nego je vraćena biološkim roditeljima. Stručni tim Centra napravio je procjenu i zaključio da je povratak djeteta u biološku obitelj umjereno rizičan te da bi dijete trebalo vratiti, ali uz intenzivni nadzor i stručnu pomoć roditeljima, piše Večernji list.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Od početka 2021. roditelji su se počeli žaliti voditeljici nadzora da se dijete čudno ponaša, da ide u regresiju i da sve slabije govori. I voditeljica je to napomenula u izvješću iz ožujka ove godine u kojem je navela da dijete hitno treba psihologa. 

Vezana vijest

Zagrepčani ostavljaju igračke i pale svijeće pred bolnicom za preminulu djevojčicu

Dan prije nego što je djevojčica završila u bolnici s teškim ozljedama, majka je dovela dijete u Centar i tražila pomoć. Djevojčicu je dovela na razgovor sa psihologinjom. O tome postoji i službena bilješka. Prilikom dolaska u Centar uočeno je da je djevojčica povučena i stidljiva. 

Na razgovoru je dogovoreno da će se organizirati susret s udomiteljima. U Centru su primijetili je da djevojčica sve razumije, ali na sva pitanja odgovara samo kimanjem glave ili kratkim odgovorima s da ili ne. Psihologinja je primijetila da dijete ima neuobičajene reakcije za njezinu dob. Po izlasku iz ureda, curica je povratila, a njezina  majka je kazala da će je odvesti k liječniku. 

Vezana vijest

Zagrepčani ostavljaju igračke i pale svijeće pred bolnicom za preminulu djevojčicu

U zaključku nakon posjeta majke i djevojčice Centru se navodi kako bi za djevojčicu bilo povoljnije ostati u udomiteljskoj obitelji, gdje se dobro adaptirala i razvijala te je razvila snažnu emocionalnu povezanost s udomiteljima.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!