Ostani doma
Novosti / Hrvatska

PREDSJEDNIK SDP-A

Grbin će za malo više od dva mjeseca postati tata: Preko Facebooka upozorio na problem i poslao poruku Berošu

Grbin će za malo više od dva mjeseca postati tata: Preko Facebooka upozorio na problem i poslao poruku Berošu
Ivica Galovic/PIXSELL, Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Grbin je preko Facebooka upozorio je da u gotovo ni u jednom hrvatskom rodilištu, zbog epidemioloških mjera, nije dozvoljena pratnja rodiljama na porodu

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin preko Facebooka upozorio je da u gotovo ni u jednom hrvatskom rodilištu, zbog epidemioloških mjera, nije dozvoljena pratnja rodiljama na porodu. 

Status Peđe Grbina prenosimo u cijelosti: 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Vjerujem da svi koji me pratite znate da ću uskoro, za malo više od dva mjeseca postati tata. I kao i većini budućih očeva, želja mi je biti pratnja svojoj supruzi na porodu.
No, kako stvari stoje, to neće biti moguće, jer su gotovo sve bolnice u Hrvatskoj, pod izlikom da se radi o epidemiološkim mjerama, zabranile pratnju na porodima.

Time se, s jedne strane, rodiljama onemogućuje da u trenutku poroda budu u pratnji osoba koje bi im trebale pružati podršku, a istovremeno i njihovim partnerima/icama da prisustvuju tako posebnom trenutku kao što je rođenje djeteta.

Zato koristim ovaj medij da apeliram na ministra Vili Beroš i Vlada Republike Hrvatske da promjene politiku bolnica koje onemogućuju pratnju na porodu!

Vezana vijest

Porod

Pratnja se može osigurati i na način da se poštuju epidemiološke mjere: od propisivanja zaštitnih uvjeta do obveznog testiranja ili drugog načina kojim se može utvrditi da pratnja ne predstavlja rizik za širenje zaraze, postoje načini da se ona osigura, a da se istovremeno ne ugrožava zdravlje rodilja, djeteta i zdravstvenih radnika.

Jedino što je za to potrebno je malo – volje, zato apeliram na ministra i Vladu da tu volju pokažu", stoji u statusu Peđe Grbina. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!