Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Uhićeni su

Poznatu voditeljicu opljačkali zloglasni kriminalci, među njima i 27-godišnji Hrvat

S njime su operirali još dvojica Srba, Kosovar i Rumunjka

Talijanska policija uhitila je zloglasnu skupinu kriminalaca koja je opljačkala stan jedne od najpoznatijih sportskih voditeljica u svijetu - Dilette Leotte. Među provalnicima je bio i 27-godišnji Hrvat.

S njime su operirali još dvojica Srba, Kosovar i Rumunjka, a pretpostavlja se da je skupina specijalizirala za pljačkanje kuća poznatih osoba jer Leotta nije jedina žrtva pljačke. . 

Dok su dva člana grupe provalnika čuvala stražu ispred zgrade u elitnom milanskom kvartu, ostalih troje ušetalo je u stan najpoznatije talijanske sportske voditeljice. Nekoliko minuta kasnije, išetali su s
osam satova, skupocjenim nakitom i dizajnerskim torbama ukupne vrijednosti 150 tisuća eura. Sportska novinarka za to je vrijeme bila na večeri - znali su to provalnici jer
su je danima uhodili na Instagramu.


Na isti način opljačkana je i influencerica Eleonora Incardona i nogometaš Intera Achraf Hakimi. Skupina pljačkaša tjednima je nadzirala bogate i slavne putem Instagrama, a prema objavljenim fotografijama, utvrdili bi o kakvim se prozorima radi i gdje se vlasnici stanova nalaze. Hrvatska policija nije zaprimila zahtjev talijanske policije za pomoć o detaljima o 27-godišnjem Hrvatu, ali navode:

Vezana vijest

BiH koronavirusMUP O MEĐUNARODNOJ POLICIJSKOJ SURADNJI:
"Hrvatska policija putem međunarodne policijske suradnje razmijeni od 200.000 do 250.000 poruka godišnje s drugim državama članicama Europske unije i INTERPOL-a. Vrsta podataka ovisi o svakom konkretnom slučaju, međutim, najčešće se razmjenjuju informacije o identitetu osoba i policijskim operativnim saznanjima vezanim uz konkretne osobe".

Hrvatski državljani već su prije uhićivani zbog pljački u inozemstvu -
četvorica Hrvata 2017. u Veneciji su ukrali nakit vrijedan tri milijuna dolara, a mozak operacije bio je Vinko Tomić koji se povezuje s velikim krađama dragulja u sklopu kriminalne organizacije Pink Panther. 2018. španjolski policajci uhitili su sedmoricu članova hrvatske bande koja je pljačkala domove bogatih Španjolaca. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!