Ostani doma
Novosti / Hrvatska

stanje na cestama

Mnoge je iznenadio snijeg u travnju, posebice vozače: 'Većina je bila na ljetnim gumama, bilo je klizanja na svim pravcima'

Hladno vrijeme će se nastaviti, tokom noći temperature će pasti i do minus 10, savjetujemo vozačima koji se odluče na put da povećano paze, rekao je Ivica Križanić, direktor sektora održavanja HAC-a

Mnoge je iznenadio snijeg u travnju, a je li stanje sada pod kontrolom, otkrio je naš Boris Mišević koji je bio u Delnicama. Jedino što se sada normaliziralo je što je snijeg prestao padati, no i dalje su doista pravi zimski uvjeti.

Hrvatske autoceste imale su pune ruke posla. Gost RTL-a Danas bio je Ivica Križanić, direktor sektora održavanja HAC-a.

Vezana vijest

Snijeg

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Kao što je prognozirano u toku jutra smo imali prodor hladne fronte koja je rezultirala obilnim padalinama, posebno u Gorskom kotaru i Lici, to je određeni broj vozača dočekalo nespremno jer smo zbog povećanog broja nesreća napravili jednu kratku analizu i većina vozača bila je na ljetnim gumama, a čak i lošiju opciju: prednje zimske i zadnje ljetne. To daje vozaču osjećaj dodatne sigurnosti, međutim vozilo je nestabilno i lako se dogode slijetanja'', rekao je Križanić.

Vezana vijest

U Zagrebu pada snijeg

Bilo je, kaže, klizanja na svim pravcima gdje su vozači došli s takvom opremom. ''Onda oni završe ili na zaustavnoj tracu i lupe odbojnu ogradu što nama onda otežava čišćenje jer mi ne možemo prolaziti s ralicama'', kazao je.

Padaline su prestale, a prema prognozi ih više neće biti. ''Ali hladno vrijeme će se nastaviti, tokom noći temperature će pasti i do minus 10, što znači da savjetujemo vozačima koji se odluče na put da povećano paze prilikom korištenja autocesta, zaključio je Križanić.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!