Ostani doma
Novosti / Hrvatska

O radu centra za socijalnu skrb

Premijer o preminuloj djevojčici: 'Postoje disfunkcionalne obitelji, interes djeteta je najbitniji'

"Nastojat ćemo da sustav funkcionira bolje". rekao je i dodao kako će zla uvijek biti

Premijer Andrej Plenković rekao je uoči sjednice Predsjedništva HDZ-a da će raspravljati o svim važnim temama. Na pitanja novinara govorio je, među ostalim, i o tragičnom slučaju malene Nikoll.

O izmjenama zakona i promjenama u socijalnom sustavu rekao je kako je ministar Josip Aladrović imao niz sastanka te da konkretan slučaj može biti poticaj za promjenu zakonskog okvira, ali da se treba fokusirati na individualnu odgovornost svih koji su bili uključeni u slučaj. 

"Mislim da smo brzo reagirali. Objektivna odgovornost Vlade postoji za sve što se zbiva, no objektivna odgovornost ministra se ne može povezati s pogreškama pojedinih ljudi. Sigurnost djece je najbitnija", rekao je i dodao kako, kod bioloških obitelji (ukoliko je sve dobro), normalno je da se djeca razvijaju uz biološke roditelje. Nažalost, rekao je, nisu sva ozračja dobra i pozitivna. Postoje disfunkcionalne obitelji, postoje razni problemi - alkoholizam, nasilje.... Interes djeteta je najbitniji. Ne može nužno biti u biološkoj obitelji", rekao je. "Nema tu dileme, to je zdrav razum". 

Vezana vijest

roditelj dijete ruke

"Čim se dokaže da su u opasnosti, treba ih zdvajati iz okoline u kojoj ne bi smjeli biti", rekao je premijer i dodao kako se ne može računati da takvih slučajeva više neće biti. 

"Nažalost, uvijek postoje grozne stvari koje se događaju, uvijek neki ljudi čine zlo. Sjetite se slučaja na Pagu u prošlom mandatu. Mi kao država možemo učiniti sve da takve situacije svedemo na što manji broj. Nastojat ćemo da sustav funkcionira bolje", zaključio je tako ovu temu. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!