Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Hoće li ovaj puta biti drugačije?

Šprajcov komentar nakon smrti djevojčice: Nakon svake tragedije smo kao jedan rekli 'ne ponovilo se'. I opet se ponovilo

Svaki put se tražila reforma sustava socijalne skrbi, svaki put bi se nešto možda i promijenilo, ali se zapravo ništa nije promijenilo

Ne ponovilo se, fraza je koju smo ovih dana najčešće čuli, ali čuli smo je i mnogo puta prije i evo ponovilo se. 

Brutalno ubojstvo dvogodišnje Nikoll u Novoj Gradiški dogodilo se nakon što je 2019. na Pagu otac četvero svoje djece bacio s balkona, dogodilo se nakon što je 2017. majka u Puli ubila svog trogodišnjeg sina Denisa, dogodilo se nakon što se jedna beba u Sesvetama ugušila jer ju je majka preko noći ostavila samu i tako dalje i tako sve groznije i uvijek pod nadzorom sustava socijalne skrbi. I svaki put smo kao jedan rekli "ne ponovilo se " i svaki put se ponovilo.

Svaki puta se tražila reforma sustava socijalne skrbi

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Svaki put su mediji, javnost, stručne udruge, nevladine udruge tražile reformu sustava socijalne skrbi, svaki put bi se nešto možda i promijenilo, ali se zapravo ništa nije promijenilo. Obično u kakvom disciplinskom postupku nastrada neki dežurni socijalni radnik i njegov nadređeni ravnatelj, resorni ministar daje prigodne izjave i obećava prigodne promjene i održava prigodne sastanke s nevladinim i stručnim udrugama, ako je ogorčenje javnosti veliko ponekad kao danas primi ih čak i predsjednik Vlade.

Vezana vijest

Pedofil, dijete, seksualno zlostavljanje, bludnicenje


Zašto bi ovaj put bilo drugačije, zašto bi s nakon ove tragedije išta promijenilo ne znamo, ali zasad je sve isto kao i u ovakvim slučajevima dosad. 

Eto predsjednik Vlade je i ovaj puta primio predstavnike nekih udruga, ministar rada i socijalne skrbi također, obojica su obećala promjene, dakako Akcijski plan je jedna od njih, nema ovakvog dana bez Akcijskog plana. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!