Ostani doma
Novosti / Hrvatska

MLADIĆ S POSEBNIM POTREBAMA

Tužili državu zbog smrti 18-godišnjaka: 'Prijatelj iz zatvora ispričao mi je da su Vukasoviću dvojica davala razne tablete'

Tužili državu zbog smrti 18-godišnjaka: 'Prijatelj iz zatvora ispričao mi je da su Vukasoviću dvojica davala razne tablete'
Privatni album, Miranda Cikotic/PIXSELL

Kristianov otac Stipan je istaknuo: "Ne daju da se sazna istina. Prikrivaju da je Kristian prebijan u zatvoru Bilice..."

U sudskom postupku koji je počeo na Općinskom sudu u Zadru doznaje se kako Kristianovi roditelji, Stipan i Kristina, zbog smrti svog sina traže 700.000 kuna naknade od države.

Na sudu je svjedočio i bivši zatvorenik Bilica, E.Č., koji kaže: "Prijatelj iz zatvora u Bilicama ispričao mi je kako su Kristiana Vukasovića u sobi sustavno maltetirala neka dvojica koja su mu davala razne tablete. Kada se dogodilo to što se dogodilo rekao mi je da su maknuli one koji su s njim bili u istoj sobi.", piše Zadarski.hr.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U kolovozu 2019. godine 18-godišnjem Kristianu Vukasoviću je pozlilo u zatvoru na Bilicama zbog čega je dovezen u splitski KBC gdje je i preminuo. Riječ je o mladiću s poteškoćama u razvoju. Vukasovićeva obitelj smatra kako ga je upravo neprikladan tretman od dana uhićenja doveo do moždane kome u zatvorskoj ćeliji.

Odvjetnik Vukasovića Vinko Ljubičić tražio je izdavanje naloga zatvorskom sustavu od sutkinje Ivane Čačić Brčić u svrhu utvrđivanja imena i prezimena osoba koje su boravile s Kristianom u zatvoru. Kako i sam kaže, do navedenih podataka ne može doći zbog nemogućnosti i zatvorenosti sustava.

Vezana vijest

Kristian Vukasović

"Ne znam zbog čega se onemogućava istina, radi se o najvećoj vrijednosti, a to je život, no borit ćemo se do kraja bez obzira na zapreke. Kristian je otišao zdrav na izdržavanje kazne, a izašao je mrtav", rekao je odvjetnik Ljubičić koji za svakog roditelja traži 300.000 kuna zbog duševne boli.

Kristianov otac Stipan je istaknuo: "Ne daju da se sazna istina. Prikrivaju da je Kristian prebijan u zatvoru Bilice. Mogu samo reći da je ovo tek naš početak borbe za istinu."

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!