Ostani doma
Novosti / Hrvatska

raste broj zaraženih

Fuchs otkrio na koji model nastave prelaze učenici u gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji

Fuchs je rekao kako se i dalje sve dogovara s lokalnim stožerima i da se taj pristup pokazao vrlo učinkovit

Ministar znanosti i obrazovanja uoči sjednice Vlade dao je izjavu vezano uz cijepljenje prosvjetnih djelatnika, kao i prelaska dviju županija na C model nastave od ponedjeljka.

Kaže kako su kampanju za cijepljenje prosvjetnih radnika već proveli u Sisačko-moslavačkoj županiji, ali kako je odaziv tamo bio svega 20 posto.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ipak, ministar se nada da će ova nova kampnja za cijepljenje povećati interes za cijepljenje među prosvjetnim radnicima.

“Mi želimo da se procijepe u prvom redu odgojiteljice, odgojitetlji i svi ostali prosvjetni djelatnici. Kad se pokrene kampanja cijepljenja, saznat će se tko se želi cijepiti. Ne možete narediti nekome cijepljenje”, rekao je Fuchs.

Govoreći o epidemiološkoj situaciji i održavanju nastave uživo u školama, Fuchs je rekao kako se i dalje sve dogovara s lokalnim stožerima i da se taj pristup pokazao vrlo učinkovit.

“Mi smo na ovaj način uspjeli 78 posto ukupne nastave održati licem u lice. Ono što će se sada desiti, to je da ćemo u dogovoru sa Gradom Zagreb i Zagrebačkom županiji, učenici će prijeći na C model nastave kako bismo utjecali na trenutnu epidemiološku situaciju. Danas imamo 241 učenika koji su pozitivni, ali svejedno ćemo preći na C model”, kazao je ministar.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!