Ostani doma
Novosti / Hrvatska

prosvjed

Djevojka i pas blokirali su put kamionima na makarskoj plaži: 'Ovo što rade je ilegalno! Netko je dobio pare'

Djevojka i pas blokirali su put kamionima na makarskoj plaži: 'Ovo što rade je ilegalno! Netko je dobio pare'
Facebook/Ovo što rade je ilegalno! Netko je dobio pare

Ispričala je kako je policija dobila prijavu da kamioni ne mogu proći zbog nje

Protiv mehanizacije, lokalnih šerifa i njihovih odluka da neprikladnim materijalom nasipaju more ispred makarske plaže Osejava danas su se usprotivili jedna djevojka i njen pas. Makaranka Barbara Berber je odlučila se aktivno založiti protiv, kako kaže, ilegalnog silovanja prirode, piše Morski.hr.

''Sad sam predala prijavu na policiju i ona ide dalje po proceduri institucijama. Ovo j jednostavno otpor prema divljanju'', rekla je Berber.

Vezana vijest

potraga

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Prijavila sam Grad Makarsku za devastiranje plaže na Osejavi, a prosvjedujem jer se to izvodi materijalom koji ne ide u more. To je zemlja koju su pokupili s građevinskog terena, gdje se gradi vrtić, a moglo se iskoristiti u druge svrhe'', smatra prosvjednica. 

Ispričala je kako je policija dobila prijavu da kamioni ne mogu proći zbog nje, no ona odgovara da ima pravo tu sjediti i kako joj to nitko ne brani. Legitimirali su je. U međuvremenu joj se pridružilo više građana koje policija također legitimira.

''Zahtijevala sam da podnesem prijavu i to sam podnijela, napisali su zapisnik i sutra ide dalje prema proceduri'', pojašnjava Makaranka.

''Ovo što rade je ilegalno! Netko je dobio pare, da ovakve stvari radi, a još od rata je u Makarskoj na snazi uhljebništvo, ucjene i prijetnje i toga je dosta. U materijalu koji se nasipa u dohrani plaža, mora biti do 3%, a ne 100 % zemlje, kako je sad stanje. Kako čuvamo šume, tako čuvamo i more'', kazala je Berber.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!