Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Da ne bi bilo kašnjenja

Poštari zvone i subotom, a stižu i paketomati: Hrvatska pošta uvodi novine u dostave paketa i pošiljaka

Poštari zvone i subotom, a stižu i paketomati: Hrvatska pošta uvodi novine u dostave paketa i pošiljaka
Tomislav Miletic/PIXSEL

"Cilj je podići razinu usluge na još veći nivo od propisanog jer nam je korisnik u fokusu," kazali su iz pošte koja u probni rad uvodi i paketomate.

Hrvatska pošta uvodi neke novine kako bi riješila problem pojačanih potreba za dostavama paketa i spriječila kašnjenja s dostavama paketa i pošiljaka. Tragom dojave koja je stigla u redakciju RTL.hr-a da zagrebački poštari danas rade jer imaju problema s dostavom pošiljaka, provjerili smo o čemu se radi u Hrvatskoj pošti. 

Kako su nam iz HP-a odgovorili, nije riječ o izvanrednoj situaciji, već o novoj praksi. "Provjerili smo na terenu i nema kašnjenja već je pojačan priljev pošiljaka u nekim razdobljima te je organizacija rada takva da se i subote po potrebi rade u dostavi, dok poštanski uredi redovno rade subotom."

Vezana vijest

Potraga - pošta

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naime, Hrvatska pošta uvela je novinu, odnosno dostavu paketa i pošiljaka subotom jednom u mjesecu, prema potrebi. Poštari rade subotom u onim gradovima i mjestima gdje je i kada je pojačan priljev pošiljaka. Kažu kako su radne subote plaćene te kako im je cilj podići razinu usluge jer im je korisnik u fokusu. 

"Cilj je podići razinu usluge na još veći nivo od propisanog jer nam je korisnik u fokusu," odgovorila nam je Jo Kempen, direktorica u Uredu za korporativne komunikacije HP-a. 

Paketomati

(Paketomat u Savskoj u Zagrebu. Foto: HP)

Nije rad subotom jedina novina kada se govori o dostavljanju paketa. Hrvatska pošta počela je s testnim radom "paketomata" koji će uvelike olakšali život svim korisnicima, a i dostavljačima. Riječ je o usluzi koja je hit u nekim zemljama, osobito u vrijeme pandemije.

Radi se o velikim "ormarićima" u kojima vam poštar ostavlja paket, a vi kao primatelj dobivate obavijest i šifru koju treba ukucati kako biste preuzeli svoj paket.

Paketomati su postavljeni već na 20-ak mjesta u Zagrebu, gdje se isprobava njihov rad, a ovih dana će prve paketomate dobiti i Rijeka, a slijede Bjelovar, Šibenik i drugi gradovi. Bit će postavljeni na frekventnim mjestima, u naseljima, kod trgovačkih centara, poslovnih zona i moći ćete svoj paket podići i usred noći, ako ste odabrali uslugu dostave na jedan od tih uređaja. Putem automata moći ćete pakete i slati.

"Paketomati su naš novi kanal za dostavu paketa, unutar naše usluge Paket24. Ubrzo će biti predstavljen javnosti, sad je u tijeku postavljanje mreže paketomata diljem RH. Bit će obuhvaćeno u prvoj fazi 150 frekventnih lokacija, radi se o gradovima. Ukupno ih planiramo 300", kazala nam je gđa Kempen.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!