Ostani doma
Novosti / Hrvatska

uz dozvolu stožera

U Zagrebu se večeras održava pravi koncert u zatvorenom! Gosti u RTL-u Danas objasnili kako će to izgledati

"Ovo na neki način eksperiment i pokazna vježba jer ako ovo sve skupa dobro prođe, moći ćemo ovaj princip primijeniti na sljedeće koncerte"

Koncerti uz dozvolu Stožera - smiju se održati. Upravo jedan takav uskoro počinje u zagrebačkoj Tvornici Kulture koju je posjetila RTL-ova reporterka Leona Šiljeg.

Maske će biti obavezne, publika će sjediti i bit će samo se 190 posjetitelja, a u  Tvornicu ih inaće stane 2000.  Mjerit će se temperaturu na ulazu i evidentirati će se svaki posjetitelj, šankovi neće raditi i koncert će morati završiti do 22 sata.

Vezana vijest

Maksim Mrvica

Prvi korak prema normalizaciji

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Organizator koncerta Sanjin Đukić, kaže kako su ovi epidemiološki uvjeti novost za organizatore te se nisu naviknuli raditi na takav način, ali "između toga da radimo ili ne radimo mi smo odabrali da radimo". "Ja bih rekao da je ovo jedan korak prema normalizaciji i to je ono što mi svi želimo. Želimo da se konceti vrate u punoj snazi", rekao je Đukić.

Na gledatelje će paziti redarska služba, a publika će dobiti sve informacije i upute na ulazu u Tvornicu. "Znamo da je ovo sveneobično,ali morat ćemo ekstra paziti jer je ovo na neki način eksperiment i pokazna vježba jer ako ovo sve skupa dobro prođe, moći ćemo ovaj princip prmjeniti na sljedeće koncerte", objašnjava organizator.

Glazbenici neće nositi maske tijekom koncerta, ali će između njih biti razmak koji dozvoljava veličina pozornice.

Sani Karamehmedović, pjevač grupe Silente, čiji se koncert organizira u Tvornici kulture kaže kako već šest mjeseci nije nastupao pred publikom. "Nama ovaj koncert znači baš puno. Mi živimo za ovo! Stvarno super što su organizatori ovo uspjeli organizirati. Drago nam je da smo mi pokusni kunići", rekao je Karamehmedović.

 

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!