Ostani doma
Novosti / Hrvatska

zagrebački korona party

RTL razgovarao sa ženom koja je zbog korona zabave pozvala policiju: 'Gosti su išli na policiju, dobacivali im, snimali...'

Uz dvije prijave zbog okupljanja u zagrebačkoj Varšavskoj ulici iz policije poručuju i da će sve proslijediti državnom inspektoratu

U Zagrebu je sinoć održan još jedan korona party. Pozvana je i policija, no okupljene nije rastjerala nego napisala prijave. 

Uz dvije prijave zbog okupljanja u zagrebačkoj Varšavskoj ulici iz policije poručuju i da će sve proslijediti državnom inspektoratu. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Čovjek na čovjeku. I glasna glazba koja trešti centrom grada. Tako je to sinoć izgledalo u metropoli. 

"Bilo je očajno"

Dovoljan razlog da se pozove policija, pomislila je predstavnica stanara Ankica Jerelle čiji je stan točno iznad spornih lokala. "Bilo je očajno. Očajno, što drugo reći. Bila je jaka glazba, a ljudi valjda 200", kaže. 

Sve je počelo poslijepodne i tako to, kaže uvijek bude četvrtkom, petkom i subotom.

"Najprije su slavili neki rođendan, a iza toga je bilo... Policija je došla oko pola 11", kaže dodaje kako je ona pozvala policiju otprilike pet minuta do 22 sata. 

Na pitanje je li nije mogla spavati, odgovara: "Ma kakvo spavanje, nema govora o spavanju. Ne možete ni televiziju gledati". 

"Policija je puževim korakom išla ispred haustora, nisu mogli autom proći, bili su u autu. Oni su na policiju išli, gosti, dobacivali, snimali policiju", kaže Ankica Jerelle

Vezana vijest

Partijanje

"Pridržavamo se svih mjera"

Iz lokala poručuju da sve rade po propisima. "Mi već osam godina puštamo house glazbu koja je stišana u skladu sa svim odlukama Stožera. Pridržavamo se svih epidemioloških mjera i naše stolove držimo razmaknute, baš kako bi trebalo biti. Zaista je u jednom trenutku došlo previše ljudi, no mi ne možemo tjerati ljude na cesti, nismo mogli reagirati bolje na ovo", kaže zaposlenik ugostiteljskog objekta Marko Štagljar

Iz zagrebačke policije za RTL su se samo kratko osvrnuli na ovaj slučaj. "Policijska uprava zagrebačka je u subotu u vremenu od 20 do 22 sata zaprimila dvije dojave građana u odnosu na navedeno mjesto u Varšavskoj ulici. O zatečenom stanju i svemu utvrđenom, Policijska uprava zagrebačka obavijestit će Državni inspektorat", odgovorila je PU zagrebačka o okupljanju. 

Unatoč koroni, slični prizori okupljanja mladih gotovo se svakog vikenda mogu vidjeti i na ostalim zagrebačkim lokacijama poput Bundeka i Jaruna.  Kako doznajemo, u raciji policije i civilne zaštite jučer su dva lokala u centru Zagreba i zatvorena. 

Poštujete li sve epidemiološke mjere?

Rezultati
  • Da   63% (2538)
  • Uglavnom, ali neke ne   19% (787)
  • Samo ako baš moram   18% (723)
Vrati se na glasanje

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!