Ostani doma
Novosti / Hrvatska

nova ograničenja

Od danas nove i strože mjere u četiri županije: Evo gdje je i što zabranjeno, obustavljeno i ograničeno

Od danas nove i strože mjere u četiri županije: Evo gdje je i što zabranjeno, obustavljeno i ograničeno
Patrik Macek/PIXSELL

Pooštrene mjere donesene su na prijedlog lokalnih, odnosno županijskih stožera Civilne zaštite

Zbog velikog broja novooboljelih, uvedene su oštrije epidemiološke mjere u četiri županije, a u Primorsko-goranskoj županiji od ponoći je na snazi potpuno zatvaranje (lockdown) koje bi trebalo vrijediti iduća dva tjedna. Osim u primorsko-goranskoj županiji, strože protuepidemijske mjere od dosadašnjih uvode se u Dubrovačko-neretvanskoj, Zagrebačkoj i Osječko-baranjskoj županiji.

Primorsko-goranska žpanija

U Primorsko-goranskoj županiji od danas, 12. travnja, do 26. travnja zabranjuje se održavanje svih javnih događanja i okupljanja, zatvaraju se teretane i fitness centri, kina, casina te trgovine u kojima se prodaje obuća i odjeća. Zabranjuje se posjet korisnicima domova za starije, a ograničava se radno vrijeme u trgovinama u kojima je dozvoljen rad od 6 do 19 sati. Na privatnim okupljanjima i svečanostima može biti prisutno najviše osam osoba iz najviše dva različita kućanstva. 

Dubrovačko-neretvanska županija

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zabranjuju se javna okupljanja za više od 15 osoba na jednom mjestu. Na privatnim okupljanjima može biti najviše osam osoba iz dva kućanstva.

Poštujete li sve epidemiološke mjere?

Rezultati
  • Da   63% (2537)
  • Uglavnom, ali neke ne   19% (787)
  • Samo ako baš moram   18% (723)
Vrati se na glasanje

Zagrebačka županija

Nove, strože epidemiološke mjere bit će na snazi do 25. travnja. Ograničava se vrijeme radno vrijeme ugostiteljskih objekata od 6 do 21 sat, radno vrijeme casina, automat klubova i uplatnih mjesta za klađenje od 8 do 21 sat, te se zabranjuje prodaja alkoholnih pića od 21 do 6 sati. Obvezno je korištenje maski za lice ili medicinskih maski na otvorenim prostorima gdje se očekuje veći protok ljudi (tržnice, prostori oko trgovačkih centara, vjerski objekti i sl.) bez obzira na fizičku distancu, piše Net.hr.

Osječko-baranjska županija

U Osječko-baranjskoj županiji do kraja travnja vrijede preporuke da se u sportskim objektima ne koriste svlačionice te pojačan nadzor pridržavanja nužnih epidemioloških mjera na javnim događanjima i okupljanjima, u javnom prijevozu, u trgovačkim centrima i ugostiteljskim objektima.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!