Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Invaliditet ima barem dva lica

Prisjećanje na velikog čovjeka: Suza za Zlatka Bočkala

Prisjećanje na velikog čovjeka: Suza za Zlatka Bočkala
Slavko Midzor/PIXSELL

Širenje spoznaje o skrivenim stranama invaliditeta je bilo ono što je najviše obogatilo UIR Zagreb za Bočkalovog predsjedničkog mandata

Novo normalno kao ni sama pandemija koronavirusa nisu ugasili još jedno izdanje "Suza za Zlatka Bočkala" Udruge invalida rada Zagreba čije će se ovogodišnje izdanje održati u epidemiloški prihvatljivoj online formi i to na rođendan tog velikog čovjeka.

U čast prerano preminulom profesoru psihologije i predsjedniku Udruge invalida rada Zagreba, Zlatku Bočkalu, na Zrinjevcu će se održati izložba fotografija s koncerata pjevačkih zborova u okviru "Suze za Zlatka Bočkala". Ipak, nakon izložbe pripremljen je video uradak s nekoliko prigodnih riječi njegovih suradnika i prijatelja. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako se to inače kaže, svaki oblik invaliditeta ima barem dva lica. Za razliku od vanjske, tjelesne manifestacije invaliditeta koja je gotovo u cijelosti vidljiva golim okom, ona unutarnja otvara prostor za učenje o unutarnjim dimenzijama i ožiljcima života s invaliditetom. Širenje spoznaje o skrivenim stranama invaliditeta je bilo ono što je najviše obogatilo Udrugu invalida rada Zagreba za Bočkalovog predsjedničkog mandata.

"Gospodin Bočkal znao je ljudima udijeliti potrebnu snagu i pojasniti im da njihov nepobjediv duh može i mora nadvisiti sve granice postavljene invaliditetom. U tome ćemo duhu i sami pokušati nadvisiti granice postavljene strogim protuepidemijskim mjerama te mu na taj način iskazati počast koju je svojim radom zaslužio.", izjavila je predsjednica UIR Zagreba Nada Vorkapić.

Još od davne 1966. godine, UIR Zagreb djeluje na području metropole i Zagrebačke županije više od pola stoljeća, a zbog angažmana u borbi za poboljšanje statusa invalida rada, danas broji okuplja gotovo 8.000 članova.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!