Ostani doma
Novosti / Hrvatska

ministarstvo skriva odgovor

Otkriveno tko je dobio posao izrade platforme Cijepise - milijuni čovjeku koji je fotografirao Beroša

Otkriveno tko je dobio posao izrade platforme Cijepise - milijuni čovjeku koji je fotografirao Beroša
Patrik Macek/Pixsell

Ministarstvo zdravstva ne želi decidirano odgovoriti tko je dobio posao izrade trenutno najatraženijeg internet alata

Platformu Cijepise.zdravlje.hr radila je tvrtka Cupis grupa čiji je vlasnik Vinko Kojundžić, koji posljednjih godina često posluje s Ministarstvom zdravstva, piše Telegram

Unatoč tome što je Ministarstvo u svom posljednjem odgovoru, koji su poslali sinoć, izbjeglo imenovati firme koje je angažiralo, Telegram je otkrio da se radi o tvrtki Cuspis. Ime Cuspis grupe je jednostavno ostalo u programskom kodu platforme. Iz koda je također vidljivo da je za izradu platforme za spasonosno cijepljenje građana korišten besplatan alat WordPress, koji najčešće koriste blogeri.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Oko platforme za cijepljenje Telegram se počeo u ministarstvu zdravstva raspitivati još 15. veljače, no konkretan i nepotpun odgovor dobili su početkom ožujka – da je prva faza projekta koštala je 196 tisuća kuna. Nakon nekoliko dodatnih upita stigao je odgovor kako cijela prilagodba informacijskog sustava za cijepljenje protiv Covida stoji 4,467.515.63 kuna (u što je uključen PDV).

Telegram je Ministarstvu zdravstva poslao upit u kojem, uz ostalo, pitaju što je točno Cuspis odradio u ovom projektu, po kojoj cijeni i koje su im bile reference, no nisu dobili odgovor.

Vezana vijest

Vili Beroš

Vlasnik Cuspisa je Vinko Kojundžić, koji posljednjih godina često posluje s Ministarstvom zdravstva, pa su tako od dolaska Vilija Beroša na poziciju dobili oko 14 milijuna kuna, piše Telegram

Zanimljivo je i to da je portal Index prije dva mjeseca pronašao vlasnika Cuspisa Vinka Kojundžića na fotografiji iza ministra Beroša. Snimljeni su prošlog ljeta, dok je Beroš u u vrijeme predizborne kampanje bio u splitskom Crvenom križu, a Kojundžić ga je snimao fotoaparatom.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!