Ostani doma
Novosti / Hrvatska

povratak u klupe?

Lovrić za RTL: 'Vjerujem da će se učenici od petog do osmog razreda u ponedjeljak vratiti u školske klupe'

Lovrić za RTL: 'Vjerujem da će se učenici od petog do osmog razreda u ponedjeljak vratiti u školske klupe'
RTL

Nastava traje za niže razrede i maturante u većini županija

Što će biti s nastavom idući tjedan? Za Nacionalni stožer logično je da se škola odvija po modelu C, odnosno - na daljinu. Ipak, u Zagrebu priželjkuju da se u klupe vrate učenici od 5. do 8. razreda, dok bi srednjoškolci ostali kod kuće. U međuvremenu, nastava traje za niže razrede i maturante u većini županija. Konačna odluka na zahtjev lokalnih stožera se čeka. Kao i obično, učenici i roditelji petkom doznaju što ih čeka od ponedjeljka.

U Zagrebu je zaraženo 189 učenika i 130 djelatnika. Planira se povratak u škole od ponedeljka. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Ujutro će zagrebački Stožer donijeti konačnu odluku. Ja očekujem da će potvrditi prijedlog Gradskog ureda za obrazovanje da se učenici od petog do osmog razreda u ponedeljak vratiti u školske klupe'', rekao je pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić.

Vezana vijest

Škola

Lovrić podsjeća da se epidemiološka situacija svakodnevno prati. Jedino što bi moglo izazvati promjenu je dramatična promjena stanja, u što Lovrić ne vjeruje da će se dogoditi.

''U Zagrebu je danas 59 manje zaraženih nego prošlog četvrtka kad smo donijeli odluku da ćemo ovaj tjedan još odgoditi  povratak u školske klupe za dio učenika. Ne rastu brojke. Rekao bi da stagniraju zadnjih tjedan dana'', rekao je Lovrić. 

Dogovor je svakodnevno praćenje i ako se situacija pogorša može se u roku od nekoliko sati prijeći na C model. Zadnji put kada je Zagreb u potpunosti prešao na C model ta odluka bila donesena 11. prosinca 2020. godine i tada je bilo zaraženo 1000 učenika. 

''Treba pratiti kretanje u općoj populaciji. Ono što se događa proteklih tjedana je da pada broj zaraženih učenika. Mi smo na brojci gotovo 70 manjoj nego početkom tjedna. Raste broj zaraženih u općoj populaciji, a pada broj zaraženih učenika. I to kod onih koji svakodnevno idu u školu'', napominje Lovrić. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!