Ostani doma
Novosti / Hrvatska

borba za glasove

Macan za RTL: 'Programi kandidata na lokalnim izborima uopće nisu važni'

Mjesec dana je ostalo do lokalnih izbora

Mjesec dana do izbora šanse kandidata komentirao je komunikacijski stručnjak Krešo Macan. Programi kandidata na lokalnim izborima uopće nisu važni,vjeruje Macan.

''Morate ga imati. Kad ga nemate mogu vas prozivati, a kad ga imate, nitko ga ne čita'', smatra Macan.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Jedan od zanimljivijih aspekata u programima kandidata je nuđenje novaca. 

''Kerum je svojevremeno nudio božićnice, on ih je isplaćivao sve 4 godine i on je dobio te glasove. Dakle, Vesna Škare Ožbolt vjerojatno gađa na tu stariju populaciju. Već se daje dosta novaca za djecu, tako da nije to neće biti neka presudna razlika'', komentirao je Macan. 

''Može se konkretno pokušati kupit s nekom mjerom no to sve skupa košta. Dok je primjerice problem komaraca u Osijeku vrlo konkretna stvar. Tko riješi komarce, taj je gradonačelnik'', dodao je Macan. 

Kampanja je po Macanovu mišljenju poprilično dosadna. Nema vidljivosti i sve se nekako smirilo. 

''Mislim da je najveća dilema Vukovarsko-srijemska županija. Tamo nitko ne zna tko je dobiti. Postoji pretpostavka da će Penava biti favorit za gradonačelnika, a bitka je za župana'', rekao je Macan. 

Kerum je jedan od favorita za drugi krug u Splitu, kazao je Macan. Dok se situacija oko Vuce nekako stišala. 

Vezana vijest

sučeljavanje kandidata za gradonačelnika VERN

''Pored Keruma ne možete imati dva Keruma'', smatra Macan. 

HDZ-ov kandidat je favorit u Osijeku, no bit će zanimljivo vidjeti hoće li HDZ imati i grad i županiju. U Rijeci je puno kandidata i svi ima par onih koji bi mogli ući u drugi krug. 

''Formiraju se pozicije, hoće li tko uspjeti preskočiti koga. Imali smo Marina Miletića koji je bio dugo drugi, a sad izgleda da je otišao, prema zadnjim istraživanjima niže'', prokomentirao je Macan situaciju u Rijeci.

''Miletić je imao negativnu kampanju i na istom spektru su ga lupali. Te su zasigurno prouzročili taj dramatičan pad'', dodao je komunikacijski stručnjak.

Za Tomislava Tomaševića se možemo kladiti da ulazi u drugi krug, vjeruje Macan. 

''Vrlo je izgledno da bi on mogao dobiti. Pitanje je tko će s ovog drugog spektra doći i tko bi mogao okupiti desnicu. Ja bi se kladio na Vesnu Škare Ožbolt i Jelenu Pavičić Vukićević. Jer one nisu tipične političarke. Filipović je sada kandidat da će proći, ali on ne može okupiti tu širinu da bi potukao Tomaševića'', kazao je Macan. 

''On možda prođe u drugi krug, ali nije favorit u drugom krugu. Sjetimo se Sandre Švaljek. Ona je mogla dobiti Bandića, da je prošla drugi krug'', rekao je Macan. 

Vezana vijest

tomasevic

Macan smatra da ako uđu u drugi krug, jedna od dvije kandidatkinje bi po Macanovu mišljenju mogla pobijediti. 

''Svi znamo da postoji kandidat HDZ-a koji je rekao da ćemo otvoriti tvornicu cjepiva za rak. Meni je trebalo pet dana da shvatim što je rekao'', komentirao je Filipovića. 

HDZ-ov kandidat doživio je već puno konfuzija s imenom, no prema zadnjim istraživanjima njegove šanse su narasle. Macan napominje kako svi kandidati žive u svom oblaku i misle da svi znaju da su oni kandidati. Zagreb ima skoro  600 000 birača i do njih se mora doći. 

Miroslav Škoro puno fokusa stavio je na parking. 

''Nije to nešto dramatično što će promijeniti percepciju. To će na kraju svi nuditi jer je se promet mora riješiti. I ovo je jedan od prijedloga'', rekao je Škoro. 

Macan naglašava važnost kampanje. Sada sve ovisi hoće li biti međusobnih napada, hoće li netko pogriješiti ili će krenuti negativna kampanja. Miletić trenutno radi najbolju online kampanju jer je influencer. Ali nije dovoljna tehnologija, napominje Macan,
mora se imati i širina. 

 

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!