Ostani doma
Novosti / Hrvatska

O gorućim problemima

Zvonimir Šostar za RTL: 'Depresija kod mladih je velik problem, masovnog cijepljenja Pfizerom će biti'

Govorio je i o cijepljenju na zagrebačkom Velesajmu

O školama i nastavi razgovarali smo s ravnateljem Nastavnog zavoda Andrija Štampar, Zvonimirom Šostarom, koji je uvjeren da povratak u školske klupe neće utjecati na rast broja novozaraženih.

Govorio je i o cijepljenju na zagrebačkom Velesajmu, ali i o problemu koji sve više dolazi do izražaja - depresiji mladih. S njim je razgovarao Goran Latković: 

Udio zaraženih je 29 posto u RH, raste osmi tjedan...

"Jučer smo imali 619, danas 604, zabrinjava da danas u Zavodu je preko 30 posto pozitvnih u odnosu na broj testiranja", rekao je Šostar.

"Ne vjerujem da će odlazak osnovnoškolaca doprijenti porastu zaraze."

"Znam da je zahtjevno, da se vodilo računa o roditeljima, to su mlađi ljudi, problem je da dijete ostane samo doma, mislim da će roditelji biti sretni. Imamo jako puno problema s depresijom. Imamo već listu čekanja 3 do 4 tjedna, mladi traže pomoć. Najčešće ih muči izoliranost, itekako je važno obratiti pažnju na to. Imamo puno slučajeva, a radi 8 psihijatara".

Što je s masovnim cijepljenjem Pfizerom?

"Vidjet ćemo koliko ćemo cjepiva dobiti. Imamo AstraZenece koju trebamo potrošiti. Ne znamo još koji dan će Pfizer doći, ali bit će cijepljenje na Velesajmu".

"Ne mogu ljudi doći na kraju radnog dana i pitati mogu li se cijepiti. zarazniji je britanski soj, ne bih preporučio da se stvaraju gužve".

Beroš je rekao da ga boli glava od platforme, smatrate li da je funkcionalna?

"Mi smo taj problem replasirali, ne boli nas glava". "Platforma treba dorade". 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!