Ostani doma
Novosti / Hrvatska

''beskorisna platforma''

GLAS prokomentirao Beroša: 'U trenutku kad se zdravstveni sustav raspada, on namješta milijune prijateljima'

GLAS prokomentirao Beroša: 'U trenutku kad se zdravstveni sustav raspada, on namješta milijune prijateljima'
Patrik Macek/PIXSELL

Iz GLAS-a kažu da "to nije ni prva ni zadnja ovaka 'reforma' po HDZ-ovom receptu, ali je svakako jedna od najbesramnijih"

Iz stranke GLAS u nedjelju su se osvrnuli na slučaj CijepSe.hr te ustvrdili da ministar zdravstva Vili Beroš namješta milijunske poslove svojim prijateljima u trenutku dok se zdravstveni sustav raspada.

Najavljuje se reforma

"U trenutku kad se zdravstveni sustav raspada i ljudima se već godinu dana otkazuju operacije i terapije, a već neko vrijeme nema ni lijekova u bolnicama, ministar Beroš namješta milijunske poslove svojim prijateljima", tvrde iz stranke GLAS.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Istodobno se, dodaju, najavljuje reforma sustava i racionalizaciju troškova, a moguće i povećanje izdvajanja za zdravstvo iz plaća.

"Iznos koji je Beroš dao svom prijatelju ispod stola za beskorisnu online platformu dovoljan je da da se kupi jedan uređaj za intraoperativno zračenje, kakav Hrvatska  nema nijedan.

Vezana vijest

Pavičić Vukičević, Klisović

Takav bi uređaj mnogim onkološkim pacijenticama i pacijentima značio da su pošteđeni dodatnih dugotrajnih zračenja, na što liječnici i udruge upozoravaju već godinama i mole Vladu da država nabavi barem jedan", stoji u priopćenju.

Iz GLAS-a kažu da "to nije ni prva ni zadnja ovaka 'reforma' po HDZ-ovom receptu, ali je svakako jedna od najbesramnijih".

Čak i kad se Hrvatska bori s pandemijom, i to sa zdravstvenim sustavim rastegnutim izvan svih okvira, HDZ se ne može suzdržati od krađe, zaključuje GLAS.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!