Ostani doma
Novosti / Hrvatska

JASNO I GLASNO

Ministarstvo zdravstva o istrazi nabave skupih CT uređaja: 'Ministar ne potpisuje ugovore o javnoj nabavi ustanova'

Ministarstvo zdravstva o istrazi nabave skupih CT uređaja: 'Ministar ne potpisuje ugovore o javnoj nabavi ustanova'
Marin Tironi/PIXSELL

'Ministarstvo zdravstva nije provodilo postupak javne nabave za CT uređaje od 2015. godine kada su takvi uređaji nabavljeni financiranjem iz fondova EU', kažu

Ministarstvo zdravstva oglasilo se priopćenjem vezano uz istrage o nabavi skupih CT uređaja i poručilo kako ministar zdravstva ne potpisuje ugovore o javnoj nabavi koje provode zdravstvene ustanove.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Nastavno na medijske navode kako su u predmetu istrage u pojedinim bolnicama nabavka skupih CT uređaja te, konkretno, iz 2019. godine nabava automatskog biokemijskog katalizatora, te da se u svim tim procesima pojavljuju imena istih poduzeća na koja bi ministar zdravstva trebao dati odgovor jer on potpisuje ugovore, Ministarstvo zdravstva demantira navedene navode i smatra važnim pojasniti ulogu Ministarstva zdravstva u procesu javne nabave u zdravstvenim ustanovama.

Ovim putem skrećemo pozornost da ministar zdravstva ne potpisuje ugovore o javnoj nabavi koju provode zdravstvene ustanove, već te ugovore potpisuje ravnatelj svake pojedine zdravstvene ustanove koja je naručitelj u postupku javne nabave. Ministar zdravstva potpisuje ugovore o javnoj nabavi za predmete nabave za koje je postupak kao javni naručitelj provelo Ministarstvo zdravstva.

Ministarstvo zdravstva nije provodilo postupak javne nabave za CT uređaje od 2015. godine kada su takvi uređaji nabavljeni financiranjem iz fondova EU. Među provedenim postupcima javne nabave Ministarstva zdravstva u 2019. godini također se ne nalazi niti postupak nabave za uređaj pod nazivom „automatski biokemijski katalizator“ koji se spominje u medijskim navodima", poručuju.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!