Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Situacija se zakomplicirala

Oglasilo se Ministarstvo zdravstva nakon Kalinićeve prozivke koji tvrdi da je naručio 500.000 doza Pfierovog cjepiva koje 'negdje leži'

Oglasilo se Ministarstvo zdravstva nakon Kalinićeve prozivke koji tvrdi da je naručio 500.000 doza Pfierovog cjepiva koje 'negdje leži'
Pixsell

Ističemo kako smo uputili gospodina Kalinića na Nastavni zavod za javno zdravstvo Grada Zagreba 'Andrija Štampar' koji je najmjerodavniji sugovornik po ovom pitanju...

Situacija se zakomplicirala nakon što je pročelnik ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba Pavle Kalinić potvrdio kako je nabavljeno pola milijuna doza Pfizerovog cjepiva, no, prema njegovim tvrdnjama, to ne može uvesti Grad Zagreb nego samo država.

Upravo zbog toga je rekao kako je kontaktirao Ministarstvo zdravstva, tvrdeći kako ondje nisu zainteresi za pola milijuna doza Pfizerovog cjepiva.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pročitajte odgovor Ministarstva zdravstva na navode Pavla Kalinića:

"Potaknuti medijskim napisima o inicijativi gdina Pavla Kalinića, koji navodi da je nabavio 500.000 doza cjepiva Pfizer preko kontakata Grada Zagreba te ih ponudio Ministarstvu zdravstva, ističemo kako smo uputili gospodina Kalinića na Nastavni zavod za javno zdravstvo Grada Zagreba 'Andrija Štampar' koji je najmjerodavniji sugovornik po ovom pitanju.
 
Napominjemo kako Republika Hrvatska nabavlja cjepiva pa tako i od tvrtke Pfizer, u skladu s uvjetima i  odredbama Sporazuma o zajedničkoj nabavi cjepiva protiv bolesti COVID – 19 koji je u ime država članica, pa tako i u ime Hrvatske, potpisala Europska komisija. Svaka eventualna preraspodjela doza cjepiva između država članica, treba se odvijati u dogovoru s državama članicama, tvrtkom Pfizer i Europskom komisijom.
 
Slijedom toga, Ministarstvo zdravstva postupa sukladno gore navedenoj proceduri te nije u mogućnosti samoinicijativno nabavljati i distribuirati cjepiva.

Vezana vijest

Pavle Kalinić

Podsjećamo gospodina Kalinića kako je nakon niza razgovora vođenih na razini premijera kao i pregovora na Odboru stalnih predstavnika u Bruxellesu, za Hrvatsku osigurano dodatnih 747 tisuća doza cjepiva Pfizer–BioNTech do kraja lipnja ove godine. Ujedno, Europska komisija u dogovoru s članicama EU-a radi na ubrzanju isporuke i osiguraju dodatnih doza Pfizera za drugo tromjesečje ove godine", napisano je u priopćenju Ministarstva zdravstva.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!