Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Sastanak stožera za obnovu

Zaprimljeno više od šest tisuća zahtjeva za obnovu te je najavio da od ovog tjedna kreće intenzivnije uklanjanje objekata

akon potresa, u lječilištu u Topuskom privremeno je smješteno oko 170 ljudi, a sada je predstavljen i projekt - Topusko kao termalni grad.

Premijer, koji je, također slučajno ili ne, sve češće na terenu, bio je i u Topuskom na Sastanku stožera za obnovu od potresa.

Šef Stožera Tomo Medved rekao je da je do sada zaprimljeno više od šest tisuća zahtjeva za obnovu te je najavio da od ovog tjedna kreće intenzivnije uklanjanje objekata. Nakon potresa, u lječilištu u Topuskom privremeno je smješteno oko 170 ljudi, a sada je predstavljen i projekt - Topusko kao termalni grad.
Projekt je težak 600 milijuna kuna, a Topusko bi postao centar zdravstvenog turizma.

Vezana vijest

udruga iks petrinja zelena obnova

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


"Od 1. svibnja započinjemo na području cijele županije obnovu nekonstrukcijskih elemenata. Tu prvenstveno mislimo na dimnjake, zabatne zidove i krovišta, kako bismo u ljetnom periodu stvorili preduvjet za gotovo 20 tisuća obitelji za vraćanje u njihove domove", rekao je Tomo Medved (HDZ), šef Stožera za obnovu od potresa.

Vezana vijest

potres


"Ja se nadam da će ovaj datum biti upisan kao početak obnove jednog modernog Topuskog, odnosno vraćanju Topusukog onoga mjesta koje zauzima, a to je biser kontinentalnog turizma", rekao je Ivica Kuzmić (HDZ), načelnik općine Topusko.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!