Ostani doma
Novosti / Hrvatska

odlučuje nadbiskupija

U još jednoj županiji krizme i pričesti mogle bi biti stopirane: 'Brojke nam eskaliraju. Obiteljska okupljanja su problem'

U još jednoj županiji krizme i pričesti mogle bi biti stopirane: 'Brojke nam eskaliraju. Obiteljska okupljanja su problem'
Ivo Cagalj/PIXSELL

Situacija je nezadovoljavajuća

Nakon što su dvije biskupije, Riječka i Dubrovačka, odgodile prve pričesti i krizme, to bi se moglo dogoditi i u Splitsko-dalmatinskoj županiji gdje obiteljska okupljanja postaju veliki izvor širenja zaraze. 

Otkrila je to na konferenciji za medije dr. Željka Karin, voditeljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije u kojoj epidemija koronavirusa ne jenjava, a veliki problem su obiteljska druženja. 

Vezana vijest

Kako izgleda Odjel intezivnog liječenja Covid pozitivnih pacijenata u KB Dubrava?

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Vidjet ćemo postoji li mogućnost da se na neko vrijeme odgode pričesti i krizme, ali to nije na nama, to je odluka Nadbiskupije”, kazala je na pitanje što s pričestima i krizmama.

U posljednja 24 sata u Splitsko-dalmatinskoj županiji potvrđena je zaraza koronavirusom kod 462 osobe, a pet osoba je umrlo. 

“Imamo veliki broj novooboljelih. Ovo je jedna od većih brojki, u ovom valu najveća. Situacija nije zadovoljavajuća, brojke nam eskaliraju”, kazala je Karin dodajući da je riječ uglavnom o britanskom soju koji se brzo širi. 

Vezana vijest

Sveta pričest

 

 

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!