Ostani doma
Novosti / Hrvatska

KLIMATSKI NEUTRALAN KONTINENT

Dok nam se planet guši u plastici, za Dan Zemlje u Hrvatskoj tek učimo razdvajati otpad

Zemlja nam daje hranu, a mi nju zauzvrat hranimo plastičnim vrećicama

Dan je planeta Zemlje, a s obzirom na to koliko se brinemo o jedinom mjestu na kojemu možemo živjeti mogli bismo ga obilježiti i minutom šutnje. Upravo tako, kroz sve ove godine zbog nebrige i onečišćenja izumrle su brojne biljne i životinjske vrste, a mi u Hrvatskoj primjerice tek učimo razdvajati otpad. Hranu s tržnice nosimo u plastičnim vrećicama, a stare olupine ostavljamo u prirodi.

Zemlja nam daje hranu, a mi nju zauzvrat hranimo plastičnim vrećicama. Ovako to izgleda na tržnicama kad se kupuje voće i povrće, ali izgleda da nade ipak ima jer mlađi sve više koriste ekološki prihvatljivije platnene vrećice.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Evo vidiš, ovaj je isto došao, ali ne želi da u svoju torbu stavi krumpir. Mladi ljudi dolaze s tim platnenim vrećama, a stari traže duplo! Duplo majke mi Božje. Duplo traže!", tvrdi prodavačica Petra Prepelić.

"Starija populacija traži ove plastične vrećice, a mladi nose, mlađi su puno odgovorniji", izjasnila se šrpdavačica Milica Mlinarević.

Na tržnici Kvatrić u Zagrebu vrećice je dijelio i ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić. Referirao se i na dogovor iz Brisela o zakonu o klimi - plan je da do 2050. Europa postane klimatski neutralan kontinent, evo kako će Hrvatska pridonijeti.

Više pogledajte u prilogu Gorana Latkovića.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!