Ostani doma
Novosti / Hrvatska

ne znaju hoće li biti mjera

Predsjednica Nacionalne udruge ugostitelja za Danas: 'Ova situacija je frustrirajuća, stvara se velika nervoza, to je veliki stres, doći će do velikih bolesti'

Nadamo se da će prevladati zdrav razum i da će se mjere produžiti, jer je nama i dalje onemogućen rad, poručila je

Hoće li financijsku pomoć imati i u svibnju, poslodavci s padom prometa ne znaju ni pet dana prije početka mjeseca. Kako onda pronaći rješenje?
I državna je blagajna sve praznija, kakvi su onda idući potezi ugostitelja otkriva Žaklina Troskot, predsjednica Nacionalne udruge ugostitelja. 

Mi još ne znamo hoće li biti mjera za svibanj, je li vi znate nešto više?

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ne znamo ništa, zašto bi znali pa 26. travanj je nema žurbe. Bili smo u kontaktu prije mjesec dana s ministrima rečeno je da će se mjere nastaviti, ali nemamo potvrdu. Nadamo se da će prevladati zdrav razum i da će se mjere produžiti, jer je nama i dalje onemogućen rad, puno kolega ne radi jer nemaju terase, catering industrija ne radi i svi ovise o mjerama

Koliko je to frustrirajuće ne znati hoće li biti mjera za idući mjesec?

Izuzetno je frustrirajuće, jer nitko ne želi ovisiti o mjerama, želimo samo raditi i sami zarađivati za troškove i ova situacija je frustrirajuća iz mjeseca u mjesec, stvara velika nervoza i to je veliki stres, doći će do velikih bolesti...

Ljepše je vrijeme, koliko je sad bolja situacija kad terase su dobile pun smisao?

U zadnjih par dana osjeti se razlika, ali treći mjesec i loše vrijeme kad je bilo hladno nije bio dobar. Imamo kolega koji još ne rade, postoji mogućnost brzih testova, svi u Europi ih koriste osim nas, ne traži se mogućnost kako bi nam se omogućio rad.

Ministar Aladrović je rekao da će država potpomagati poduzetnike sve dok je to moguće, a što kada to više neće biti moguće? Jeste li spremni na druge aktivnosti?

Ja očekujem da ako do toga dođe da će država nam dopustiti da normalno radimo, ovako očekujemo da imamo mjere jer nam je onemogućen rad, Ova godina je bačena u vjetar, ovako bez plana, i iako će mjere tako bez plana biti ukinute to će dovesti do toga da se firme zatvaraju i radnici otpuštaju. Ali i dalje vjerujemo da će se sve riješiti razgovorom. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!