Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Za osvajanje Zagreba

Filipović predao potpise, s njim i Plenković: 'Sad je bitno znanje, a ne Tomaševićeve priče'

Filipović predao potpise, s njim i Plenković: 'Sad je bitno znanje, a ne Tomaševićeve priče'
Željko Lukunić/PIXSELL

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman rekao je kako su skupili preko 13 tisuća potpisa potpore

Gradska organizacija HDZ-a Grada Zagreba s koalicijskim partnerima HSLS-om i HSU-om predala je kandidaturu za gradonačelnika Grada Zagreba Davora Filipovića i njegove zamjenice te kandidacijsku listu za Gradsku skupštinu Grada Zagreba.

S njim je predaju izvršio i premijer Andrej Plenković. Filipović je program predstavio prije dva dana, a siguran je da ulazi u drugi krug. 

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman rekao je kako su skupili preko 13 tisuća potpisa potpore za Davora Filipovića. Dodaje da idu u pobjedu i da će 30.svibnja imati svog gradonačelnika.

Premijer Plenković rekao je kako na ove izbore idu da ostvare pobjednički rezultat, te kako je HDZ-ov Filipović pokazao da odskače i vizijom i programom.

"Filipović je pokazao da odskače i znanjem i argumentacijom u vezi pitanja Grada Zagreba. Uz podršku partnera i zamjenica, ali i Zagrepčana i Zagrepčanki dobiti veliku potporu i da će HDZ u Zagrebu, kao i diljem Hrvatske, biti najsnažnija hrvatska stranka na nacionalnoj, lokalnoj i županijskoj razini. Postupamo prema 4 načela: dijaloga, sustavnog i kontinuiranog, funkcionalne decentralizacije (odluke što bliže građanima) i fiskalne decentralizacije (3,3 milijarde kuna prihoda više), projektna suradnja. Prirotiet će biti obnova Zagreba nakon potresa. Punu potpuru dajem Hermanu, Filipoviću i 16. svibnja i 30. svibnja", rekao je premijer Plenković.

"Da bi grad bio grad zadovoljnih ljudi i obitelji potrebno je odgovorno upravljati financijama gradskim, obnoviti grad i realizirati kapitalni projekt. Uvjet je podizanje transparentnosti na najvišu razinu. Imovinske kartice za sve pročelnike i direktore poduzeća, uvest ću oporbu za kontrolu javnih natječaja. Sad je bitno znanje, a ne priče koje ste mogli slušati od Sinčića, a danas Tomaševića. Pozivam sugrađane da učinimo grad gradom koji će najslabije zaštiti. U skupštini očekujemo najveći broj mandata, surađivat ćemo sa svima onima koji žele dobro gradu", rekao je Filipović. 

Nakon Filipovićevog govora, koji je trajao kraće od premijerovog i pitanja od novinara gotovo da i nije bilo, premijer mu je čestitao na govoru. 
Davor Filipović komentirao je i kandidata Miroslava Škoru rekavši kako je to "Trgovački", a ne "Domovinski pokret jer je doveo Zorana Milanovića na Pantovčak, tako želi i Tomislava Tomaševića". 

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!